Friskruidige gazpacho van meloen met hartige topping. Je kunt ipv ham ook feta gebruiken of wat gedroogde tomaatstukjes en pompoen-of zonnepitjes.
Ingrediënten
650 gr honingmeloen, geschild en zaadjes verwijderd
1 komkommer, geschild, gehalveerd en zaadjes verwijderd
1 sjalotje
100 ml witte wijn of rosé
2 tl gembersiroop of geraspte gemberwortel
handjevol (paarse)basilicumblaadjes
versgemalen peper
2 eetlepels goede olijfolie, plus extra om te besprenkelen
paar druppels hot peppersauce (of tabasco) Ter garnering: een paar plakjes uitgebakken rauwe ham, wat fijngesneden gedroogde tomaatjes, blokjes feta, blokjes meloen, pompoen- of zonnebloempitjes...
Verder nodig
Blender of staafmixer
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten + wachttijd
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten+ wachttijd (koelen)
Bereiding
Snij meloen en komkommer in blokjes en snipper het sjalotje fijn.
Blender samen met de rest van de ingredienten en zet een uur of langer in de koelkast om echt goed koud te worden.
Serveer met verkruimelde feta, uitgebakken rauwe ham of gedroogde tomaatjes en wat blaadjes (paarse) basilicum.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.