Rode kool en aardappelen zijn lekker betaalbare producten en zo vorm je ze om tot een chique knaller van een soep!
Ingrediënten
1 rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2 steranijs
2 el olijfolie
1 el suiker
250 g rode kool
200 g aardappelen
500 ml bouillon
zout en peper naar smaak
2 tl rode wijnazijn
1 appel
wat (plantaardige) room
geroosterde hazelnoten
Porties
4 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Snij de rode kool fijn. Schil de aardappelen en snij in kleine stukken.
Fruit de ui, knoflook en steranijs in de olijfolie en bestrooi met suiker.
Voeg de rode kool toe, blus af met de bouillon en azijn, laat de kool 10 minuten koken en voeg daarna de aardappelen toe. Breng het weer aan de kook.
Kook tot de kool en aardappelen goed gaar zijn.
Verwijder de steranijs en pureer de soep en breng deze verder op smaak met peper en zout.
Maak de soep af met een sliertje room, en gebruik als garnering plakjes appel en wat noten. Of bijv. rode radijskiemen en verse peterselie. Hoe dan ook een kunstwerkje!
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.