Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Rodekoolsoep met appel en hazelnoten

Rode kool en aardappelen zijn lekker betaalbare producten en zo vorm je ze om tot een chique knaller van een soep! 

  1. Rodekoolsoep met appel en hazelnoten

Ingrediënten

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 steranijs
  • 2 el olijfolie
  • 1 el suiker
  • 250 g rode kool
  • 200 g aardappelen
  • 500 ml bouillon
  • zout en peper naar smaak
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 1 appel
  • wat (plantaardige) room
  • geroosterde hazelnoten

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Snij de rode kool fijn. Schil de aardappelen en snij in kleine stukken.
  2. Fruit de ui, knoflook en steranijs in de olijfolie en bestrooi met suiker.
  3. Voeg de rode kool toe, blus af met de bouillon en azijn, laat de kool 10 minuten koken en voeg daarna de aardappelen toe. Breng het weer aan de kook.
  4. Kook tot de kool en aardappelen goed gaar zijn.
  5. Verwijder de steranijs en pureer de soep en breng deze verder op smaak met peper en zout.
  6. Maak de soep af met een sliertje room, en gebruik als garnering  plakjes appel en wat noten. Of bijv. rode radijskiemen en verse peterselie. Hoe dan ook een kunstwerkje! 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen