Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Koolrabi carpaccio

Frisse groentecarpaccio met citroenige dressing, knapperige koolrabi en radijs en zachtromige mini-mozzarella. 

  1. Koolrabi carpaccio

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • 1 tl honing
  • sap en rasp van 1/2 citroen
  • 50 ml Griekse olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 6 radijsjes
  • 75 g rucola
  • 1 bakje mini buffelmozzarella
  • zout en peper

Verder nodig

  • mandoline, dunschiller of kaasschaaf

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Bereiding

  1. Schil de koolrabi en snij er zo dun mogelijke plakjes van (dat gaat het beste met een mandoline maar anders kan het met een dunschiller of kaasschaaf. Bij iets oudere koolrabi of te dikke plakken, kun je het beste de plakjes even 2 minuten blancheren in kokend water.
  2. Snij ook de radijsjes in flinterdunne plakjes.
  3. Was en droog de rucola.
  4. Leg de plakjes koolrabi in cirkels op 2 bordjes. Leg de radijs erop en de bolletjes mozzarella. Klop een dressing van de olie, citroen en honing, een snufje zout en een flinke draai met de pepermolen. Schenk dat over de salade. Laat even intrekken. Strooi tot slot de kappertjes erover en wat rucola. 
  5. Je kunt er ook nog een harde pittige kaas over raspen, zoals Pecorino of Parmezaan.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen