Frisse groentecarpaccio met citroenige dressing, knapperige koolrabi en radijs en zachtromige mini-mozzarella.
Ingrediënten
1 koolrabi
1 tl honing
sap en rasp van 1/2 citroen
50 ml Griekse olijfolie
1 el kappertjes
6 radijsjes
75 g rucola
1 bakje mini buffelmozzarella
zout en peper
Verder nodig
mandoline, dunschiller of kaasschaaf
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Bereiding
Schil de koolrabi en snij er zo dun mogelijke plakjes van (dat gaat het beste met een mandoline maar anders kan het met een dunschiller of kaasschaaf. Bij iets oudere koolrabi of te dikke plakken, kun je het beste de plakjes even 2 minuten blancheren in kokend water.
Snij ook de radijsjes in flinterdunne plakjes.
Was en droog de rucola.
Leg de plakjes koolrabi in cirkels op 2 bordjes. Leg de radijs erop en de bolletjes mozzarella. Klop een dressing van de olie, citroen en honing, een snufje zout en een flinke draai met de pepermolen. Schenk dat over de salade. Laat even intrekken. Strooi tot slot de kappertjes erover en wat rucola.
Je kunt er ook nog een harde pittige kaas over raspen, zoals Pecorino of Parmezaan.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.