Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Chocoladeplaat om te delen (of niet...)

Mooi plaatje! Versier gesmolten, uitgestreken chocolade met noten, gedroogde vruchten, zaden en pitten. Leuk om te maken (in de herfstvakantie met je kinderen) en heerlijk als chocolaatje bij de thee. 

Mooi verpakt in een blikje of doosje is het ook een leuk kadootje.

  1. Chocoladeplaat om te delen (of niet...)

Ingrediënten

  • 200 g chocola (puur en/of melk)
  • ongeveer 50 g gemengde, ongebrande noten
  • 50 g gedroogde zuidvruchten (mango, abrikoos, rozijnen)
  • handje zaden en/of pitten (bijvoorbeeld…)
  • gedroogde bloemblaadjes
  • 50 g witte chocolade
  • evt matchapoeder

Porties

voor ongeveer 30 stukjes

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

wachttijd 30 minuten

Totale tijd

40 minuten

Bereiding

  1. Smelt de pure en/of melk chocolade au bain-marie of in de magnetron. Zet ondertussen een bakplaatje, met bakpapier bekleed klaar.
  2. Rooster noten en pitten in een droge koekenpan, schep door elkaar met in stukjes gesneden zuidvruchten. Zet opzij.
  3. Als je hebt, zet ook wat ook wat gedroogde bloemblaadjes: calendula, rozen, korenbloemen bijv. klaar.
  4. Giet de warme chocola uit over het bakpapier en smeer uit tot een 3 mm dikke laag.
  5. Verdeel noten, zaden en pitten mooi over de chocolade en strooi de bloemblaadjes erover. Zet een uurtje in de koelkast om uit te harden.
  6. Smelt de witte chocolade en voeg eventueel matchapoeder toe, dan wordt het mooi groen. Drizzle streepjes over de harde chocoladeplaat. Zet de plaat voor 10 minuten terug in de koelkast. Breek of snij (met een warm mes) daarna de plaat in stukken.
  7. Lekker bij thee of koffie en ook leuk om kado te geven in een mooi blikje of zakje.

Porties

voor ongeveer 30 stukjes

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

wachttijd 30 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen