Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Salade Niçoise met snijbonen

Een lekkere vega variant van de bekende Salade Niçoise.
Deze is met snijbonen en gebakken aardappelstukjes. Lekker veel kruiden en een gekookt eitje erop... Smullen! 

  1. Salade Niçoise met snijbonen

Ingrediënten

500 g aardappelen, gewassen en evt. geschild

400 g snijbonen

4  eieren

10 cherrytomaatjes

1 el kappertjes

2 el olijven zonder pit

2 handenvol gemengde verse kruiden, fijngehakt (bijv. peterselie, bieslook, dille, dragon of basilicum)

80 ml olijfolie

1/2 tl mosterd

sap van 1/2 citroen

zout en peper 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

40 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar en laat ze wat afkoelen. Snij in kleine stukken of partjes. 
  2. Snij de bonen in stukjes van 2 cm. Kook de snijbonen in water met wat zout gaar, maar zorg dat ze nog wel wat beet hebben. 
  3. Snij de tomaten in stukjes. 
  4. Bak de aardappelen in wat boter of olie goudbruin. 
  5. Kook de eieren hard.
  6. Hak de kruiden fijn.
  7. Klop een dressing van de olie, de mosterd, het citroensap en de kruiden. 
  8. Meng aardappels, bonen en tomaten door elkaar. Snij de eieren in partjes, de olijven in ringetjes.
  9. Leg de slablaadjes in een mooie schaal, leg de rest erop en schenk de dressing erover. Meng voorzichtig door elkaar. Voeg zout en peper toe, liefst versgemalen.
  10. Bestrooi met kappertjes en nog wat verse kruiden. 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen