Een lekkere vegetarische variant van de bekende Salade Niçoise. Deze is met snijbonen en gebakken aardappelstukjes. Lekker veel kruiden en een gekookt eitje erop... Smullen!
Kook de aardappels gaar en laat ze wat afkoelen. Snij in kleine stukken of partjes.
Snij de bonen in stukjes van 2 cm. Kook de snijbonen in water met wat zout gaar, maar zorg dat ze nog wel wat beet hebben.
Snij de tomaten in stukjes.
Bak de aardappelen in wat boter of olie goudbruin.
Kook de eieren hard.
Hak de kruiden fijn.
Klop een dressing van de olie, de mosterd, het citroensap en de kruiden.
Meng aardappels, bonen en tomaten door elkaar. Snij de eieren in partjes, de olijven in ringetjes.
Leg de slablaadjes in een mooie schaal, leg de rest erop en schenk de dressing erover. Meng voorzichtig door elkaar. Voeg zout en peper toe, liefst versgemalen.
Bestrooi met kappertjes en nog wat verse kruiden.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20
Voorbereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
40 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.