Italië-vakantie op je bord! Biologische prosciutto samen met gegrilde perziken en romige burrata op knapperige slablaadjes. De pistachenootjes en blauwe bessen voegen nog meer kleur toe.
Ingrediënten
2 kropjes mini Romana of 1 krop groene (eikenblad)sla
2 perziken
1 tl olijfolie
50 g prosciutto
1 bol burrata
50 g pistachenootjes, gepeld
handje blauwe bessen
basilicumblaadjes
Voor de dressing klop je door elkaar:
2 el (witte) balsamicoazijn
4 el olijfolie
1 tl Franse mosterd
1 tl honing
beetje zout
versgemalen peper
voor de dressing:
klop tot een vinaigrette:
2 el (witte) balsamicoazijn
4 el olijfolie
1 tl Franse mosterd
1 tl honing
beetje zout
versgemalen peper
Porties
4 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Verhit een grillpan op hoog vuur.
Snij de perziken in dunne plakken, bestrijk ze met olijfolie en grill ze totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
Was en droog de slablaadjes.
Scheur de ham in grove stukken.
Verdeel de sla over een schaal en leg de perziken erop, drapeer de ham eromheen.
Scheur de buratta in grove stukken en verdeel over de salade.
Strooi bessen en pistachenoten erover en lekker veel basilicumblaadjes.
Besprenkel met de dressing.
Serveer met knapperig brood en een glaasje koele prosecco of water met Siciliaanse citroenschijfjes.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.