Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Salade met gegrilde perzik, burrata en prosciutto

Italië-vakantie op je bord! Biologische prosciutto samen met gegrilde perziken en romige burrata op knapperige slablaadjes. De pistachenootjes en blauwe bessen voegen nog meer kleur toe.

  1. Salade met gegrilde perzik, burrata en prosciutto

Ingrediënten

  • 2 kropjes mini Romana
  • 2 perziken
  • 1 tl olijfolie
  • 50 g prosciutto
  • 1 bol burrata
  • 50 g pistachenootjes, gepeld
  • handje blauwe bessen
  • basilicumblaadjes
  • Voor de dressing klop je door elkaar:
  • 2 el (witte) balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl Franse mosterd
  • 1 tl honing
  • beetje zout
  • versgemalen peper

voor de dressing: 

klop tot een vinaigrette:

  • 2 el (witte) balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl Franse mosterd
  • 1 tl honing
  • beetje zout
  • versgemalen peper

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Verhit een grillpan op hoog vuur.
  2. Snij de perziken in dunne plakken, bestrijk ze met olijfolie en grill ze totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
  3. Was en droog de slablaadjes. 
  4. Scheur de ham in grove stukken.
  5. Verdeel de sla over een schaal en leg de perziken erop, drapeer de ham eromheen. 
  6. Scheur de buratta in grove stukken en verdeel over de salade.
  7. Strooi bessen en pistachenoten erover en lekker veel basilicumblaadjes.
  8. Besprenkel met de dressing.
  9. Serveer met knapperig brood en een glaasje koele prosecco of water met Siciliaanse citroenschijfjes.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen