Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Vegan sushi met 2 vullingen

Proteinebrokjes: dat klinkt niet heel aantrekkelijk, maar dat zijn ze wel! Lekker in bijv. stoofpotjes en wraps, een roerbakmaaltijd of in sushi!  Even wellen in water en wat smaakmakers toevoegen, that's all. In deze sushi zitten ze op 2 manieren ook verstopt, samen met zwarte rijst en andere plantaardige ingrediënten. Lekker met een soja-sesamolie dip of wasabi. Laat je niet tegenhouden door het lange recept, hoor!  Ik heb het heel uitgebreid beschreven, maar het is eigenlijk zo klaar. 

  1. Vegan sushi met 2 vullingen

Ingrediënten

Voor alle rollen:

  • 400 g zwarte rijst (goed gaargekookt in 600 ml water)
  • 6 el mirin
  • 6 vellen geroosterde nori (zeewier)
  • Verder nodig: keukenmachine of staafmixer, bamboe sushimatje

Ingrediënten

voor 3 rollen met de ‘krab’-vulling

  • 30 g proteïnebrok erwt-tuinboon
  • 2 el vegan mayonaise
  • 1 tl tomatenketchup
  • 1 tl mierikswortelsaus
  • 1 tl rijstazijn
  • avocado
  • wortel

voor 3 rollen met de soja-vulling

  • 30 g proteïnebrok erwt-tuinboon
  • 1 el tamari
  • ½ el gembersiroop
  • 1 el kokosolie
  • Soyananda vegan roomkaas
  • komkommer
  • pompoen

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Kook de zwarte rijst volgens de verpakking. Meng met de mirin en zet opzij. 
  2. Doe 30 g proteïnebrokjes in een kom en giet hier gekookt water op. Laat 5 minuten wellen. Giet goed af, laat een beetje uitlekken en maal alles fijn in een keukenmachine samen met de vegan mayonaise, tomatenketchup, mierikswortel en rijstazijn (of prak het met een vork zo fijn mogelijk). Zet opzij. 
  3. Snij wortel en avocado in balkjes. Blancheer de wortelreepjes in wat water voor ongeveer 5 minuten. Laat goed uitlekken.
  4. Pak je sushimatje. Leg 1 norivel met de glanzende kant naar boven op het matje, met de langere zijden evenwijdig aan de dwarslatjes van het matje. Maak je handen een beetje nat met water en verdeel een flinke hand vol zwarte rijst, gelijkmatig en ongeveer 5 mm dik over het norivel, laat bovenaan een rand van 3 cm vrij.
  5. Verdeel de helft van de ‘krab’-vulling in het midden, dan wat reepjes komkommer en wortel. Rol stevig op met het matje en snij in 8 stukken. Maak er nog 2 van deze. Leg ze in de koelkast.
  6. Voor de soja-vulling doe je weer 30 g proteinestukjes in een schaaltje en giet hier wat gekookt water op. Laat 5 minuten wellen. Giet de stukjes af en leg terug in een schaaltje. Meng tamari en gembersiroop erbij en roer alles goed. Laat de stukjes even marineren. Snij het stuk pompoen in reepjes en blancheer 5 minuten. Ontdoe de komkommer van de zaadlijsten en snij in dunne reepjes.
  7. Verhit een koekenpan met wat plantaardige olie en bak de gemarineerde stukjes een paar minuten aan beide kanten bruin. Leg opzij en laat wat afkoelen.
  8. Doe weer hetzelfde als de vorige rol: bedek een norivel met rijst en schep er een streep vegan roomkaas op. 
  9. Dan wat reepjes komkommer en dan wat reepjes pompoen. Rol weer stevig op met behulp van het matje. Maak het onbedekte uiteinde weer nat met water en plak het goed dicht. Snij ook deze weer in 8 stukken en herhaal. 
  10. Eet lekker met sojasaus, evt. gemengd met geroosterde sesamolie, sesamzaad en chiliflakes en wat mierikswortelmayo of wasabi

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen