Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Wortelsoep met hartige granola

Kruidige wortelsoep met een topping van knapperige quinoa en pitten. 

  1. Wortelsoep met hartige granola

Ingrediënten

voor de granola

  • 200 g ongekookte quinoa
  • 50 g zonnepitten
  • 25 g sesamzaadjes
  • 50 g pompoenpitten
  • 2 el tahin
  • 1 el appelazijn
  • 1 el tamari

voor de soep

  • 600 g wortelen
  • 1 ui
  • 1 duimgroot stuk gember, geraspt
  • 1 teen knoflook
  • 1 el gele Thaise currypasta
  • 1 ltr bouillon
  • 150 ml kokosmelk

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Schrob of schil de wortelen en snij in stukjes.
  2. Hak ui en knoflook fijn.
  3. Fruit in wat olie de ui en knoflook met de gember even aan tot de uien glazig zijn.
  4. Voeg currypasta en wortelen toe en roerbak even mee, totdat het begint te geuren. 
  5. Blus af met de bouillon. Breng aan de kook en laat op een middelhoog vuur staan tot de wortelen gaar zijn.
  6. Voeg de kokosroom toe en pureer met een staafmixer tot je een romige, gladde soep hebt.
  7. Maak ondertussen de granola. Meng daarvoor alle ingrediënten en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in een op 200 graden voorverwarmde oven in een paar minuten goudbruin. Schep na 5 minuten even om. Misschien moet je dat nog een keer herhalen. Hou het in ieder geval in de gaten. Het kan makkelijk verbranden, maar moet wel echt goudbruin zijn geworden. 
  8. Schep de soep in mooie kommen en strooi de granola erover. Eventueel met nog een scheutje kokosmelk en wat koriander of peterselie.
  9. Lekker met desembrood met hummus of avocado

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen