Kruidige wortelsoep met een topping van knapperige quinoa en pitten.
Ingrediënten
voor de granola
200 g ongekookte quinoa
50 g zonnepitten
25 g sesamzaadjes
50 g pompoenpitten
2 el tahin
1 el appelazijn
1 el tamari
voor de soep
600 g wortelen
1 ui
1 duimgroot stuk gember, geraspt
1 teen knoflook
1 el gele Thaise currypasta
1 ltr bouillon
150 ml kokosmelk
Porties
4 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
45 minuten
Bereiding
Schrob of schil de wortelen en snij in stukjes.
Hak ui en knoflook fijn.
Fruit in wat olie de ui en knoflook met de gember even aan tot de uien glazig zijn.
Voeg currypasta en wortelen toe en roerbak even mee, totdat het begint te geuren.
Blus af met de bouillon. Breng aan de kook en laat op een middelhoog vuur staan tot de wortelen gaar zijn.
Voeg de kokosroom toe en pureer met een staafmixer tot je een romige, gladde soep hebt.
Maak ondertussen de granola. Meng daarvoor alle ingrediënten en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in een op 200 graden voorverwarmde oven in een paar minuten goudbruin. Schep na 5 minuten even om. Misschien moet je dat nog een keer herhalen. Hou het in ieder geval in de gaten. Het kan makkelijk verbranden, maar moet wel echt goudbruin zijn geworden.
Schep de soep in mooie kommen en strooi de granola erover. Eventueel met nog een scheutje kokosmelk en wat koriander of peterselie.
Lekker met desembrood met hummus of avocado
Porties
4 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
45 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.