Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Knolselderij-witte bonenpuree

Boterige puree zonder aardappelen, maar met bonen en knolselderij. Lekker veel knoflook en kruidige tijm maken dit een perfecte begeleider van stoofgerechten. Of bijv. met ovengeroosterde groente. Of als basis voor een stamppotje. 

  1. Knolselderij-witte bonenpuree

Ingrediënten

  • 1 knolselderij in blokjes
  • 2 blikjes (800 g) witte bonen, afgespoeld in een zeef
  • 3 tenen knoflook
  • 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 2 el (plantaardige) boter
  • zout en peper naar smaak

Verder nodig

  • Pureestamper of -knijper

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Kook de knolselderij gaar. 
  2. Fruit de knoflook even in wat boter en meng er de bonen door, warm goed door. Meng met de knolselderij. 
  3. Haal alles door een pureeknijper of stamp er een puree van. 
  4. Houd tot gebruik warm in de oven.

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    25 minuten

    Voorbereidingstijd

    5 minuten

    Totale tijd

    30 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen