Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Siciliaanse amandelkoekjes

Makkelijk recept voor deze glutenvrije koekjes, die een beetje aan de bekende amandelkoekjes van Salamita doen denken. Een Siciliaans recept dus. Lekker chewy koekjes die lang goed blijven. 

Je kunt het deeg ook in een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje stoppen en er rozetjes of langwerpige koekjes van spuiten. Bestrooi ze met poedersuiker van Nieuwe Band, die is het allerlekkerst! 

  1. Siciliaanse amandelkoekjes

Ingrediënten

  • 200 g amandelmeel
  • 100 g riet- of kristalsuiker
  • 2 eiwitten (60 g)
  • 1 citroen, rasp
  • 1 el (sinaasappel)bloesemhoning
  • Een snuf zout
  • beetje poedersuiker
  • Ongeveer 20 amandelen of pistachenoten

Verder nodig

evt. spuitzak met grove mond

ovenbakplaat

mengkom

Porties

ongeveer 20 koekjes

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Meng het amandelmeel met de suiker, het eiwit, de honing, citroenrasp en het zout en kneed tot een samenhangend deegje. Doe in een spuitzak en spuit er mooie toefjes van of vorm balletjes die je een beetje platdrukt.
  3. Doe wat poedersuiker in een zeefje en bestrooi de toefjes ermee.
  4. Leg ze op de bakplaat. Druk er een amandel of enkele pistachenootjes in of wat amandelschaafsel.
  5. Bak de koekjes in 15 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.

Porties

ongeveer 20 koekjes

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen