Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Pompoenpannenkoekjes met pumpkin spice kwark

Maak zelf een lekkere pot pumpkin spice, meng het met biodynamische volle kwark en bak deze pannenkoekjes met pompoen erbij. Een feestelijk gerechtje voor je bij je kerstbrunch! 

  1. Pompoenpannenkoekjes met pumpkin spice kwark

Ingrediënten

  • 250 g pompoen, ongeschild en in kleine stukjes
  • 500 ml + 3 el (plantaardige) melk
  • 250 g speltbloem
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 250 g volle Demeter kwark
  • 25 g boter
  • 1 rode appel
  • 1 - 2 el pumpkin spice (zie recept op deze pagina)  of neem speculaaskruiden
  • ahornsiroop of appelstroop
  • evt. geroosterde hazel- of walnoten
  • een snuf zout

Ingredienten pumpkin spice

Voor 1 potje 

  • 8 el kaneelpoeder
  • 3 el gemberpoeder
  • 1 el nootmuskaat (gemalen)
  • 2 tl kruidnagel (gemalen
  • 2 tl piment (gemalen)
  • 1 el poedersuiker

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Kook de pompoen 10 minuten tot de blokjes zacht zijn (of rooster 20 min. in de oven). 
  2. Giet af en pureer ze samen met de halve liter melk. Voeg dan de eieren toe en roer alles door elkaar.
  3. Mix de bloem er samen met de kaneel en het zout door tot je een homogeen beslag hebt.
  4. Verhit een scheut olie of een klontje boter in een koekenpan.
  5. Bak 3 kleine pannenkoekjes tegelijk. Draai de pannenkoekjes om wanneer het beslag gestold is en bak
    nog een minuutje. Ga zo door tot het beslag op is.
  6. Snij de appel in schijfjes en bak deze in een andere pan zacht in een klontje boter.
  7. Meng 1-2 el pumpkin spice door de kwark. Klop het lekker luchtig.
  8. Serveer de pannenkoekjes met de pumpkin spice kwark, ahornsiroop of appelstroop, gebakken appel en wat noten.

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    -

    Voorbereidingstijd

    -

    Totale tijd

    30 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen