Maak zelf een lekkere pot pumpkin spice, meng het met biodynamische volle kwark en bak deze pannenkoekjes met pompoen erbij. Een feestelijk gerechtje voor je bij je kerstbrunch!
Ingrediënten
250 g pompoen, ongeschild en in kleine stukjes
500 ml + 3 el (plantaardige) melk
250 g speltbloem
2 eieren
1 tl kaneelpoeder
250 g volle Demeter kwark
25 g boter
1 rode appel
1 - 2 el pumpkin spice (zie recept op deze pagina) of neem speculaaskruiden
ahornsiroop of appelstroop
evt. geroosterde hazel- of walnoten
een snuf zout
Ingredienten pumpkin spice
Voor 1 potje
8 el kaneelpoeder
3 el gemberpoeder
1 el nootmuskaat (gemalen)
2 tl kruidnagel (gemalen
2 tl piment (gemalen)
1 el poedersuiker
Porties
4 porties
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
30 minuten
Bereiding
Kook de pompoen 10 minuten tot de blokjes zacht zijn (of rooster 20 min. in de oven).
Giet af en pureer ze samen met de halve liter melk. Voeg dan de eieren toe en roer alles door elkaar.
Mix de bloem er samen met de kaneel en het zout door tot je een homogeen beslag hebt.
Verhit een scheut olie of een klontje boter in een koekenpan.
Bak 3 kleine pannenkoekjes tegelijk. Draai de pannenkoekjes om wanneer het beslag gestold is en bak nog een minuutje. Ga zo door tot het beslag op is.
Snij de appel in schijfjes en bak deze in een andere pan zacht in een klontje boter.
Meng 1-2 el pumpkin spice door de kwark. Klop het lekker luchtig.
Serveer de pannenkoekjes met de pumpkin spice kwark, ahornsiroop of appelstroop, gebakken appel en wat noten.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.