Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Grieks gehaktbrood

Een gehaktbrood gevuld met olijven, gedroogde tomaten en feta. Lekker gekruid met oregano en tijm. 

Het is heel eenvoudig te maken, je mengt alles door elkaar en zet het in de oven! Dat wil je als je gasten krijgt! Je kunt het zelfs van te voren maken en alleen nog opwarmen in de oven. Lekker met puree en geroosterde spruiten. 

Voor een vegan versie van gehaktbrood kijk je hier

  1. Grieks gehaktbrood

Ingredienten

  • 750 g half-om-half gehakt
  • 50 g tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 75 g feta
  • 60 g gedroogde tomaten
  • 60 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 el oregano + extra als garnering
  • 1 tl zwarte peper

Verder nodig

  • 1 cakeblik

Porties

8-10 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

60 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Snipper de ui en knoflook fijn en fruit glazig in de olijfolie.
    Meng deze vervolgens door het gehakt, samen met alle andere ingrediënten.
  3. Houd een paar olijven, tomaatjes en wat feta apart.
  4. Kneed het even goed door. Door de zoutige feta, gedroogde tomaten en olijven hoeft er geen zout meer bij.
  5. Schep het in een cakevorm, druk aan en leg er wat plakjes olijf, zongedroogde tomaat en blokjes feta op. 
  6. Bestrooi het mengsel met wat oregano.
  7. Bak het gehaktbrood in ongeveer 50 minuten gaar in de oven.
  8. Laat iets afkoelen, strooi of leg er nog wat verse kruiden op en snij er vlak voor het serveren dikke plakken van.

Porties

8-10 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

60 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen