Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Winterse salade met sinaasappel-maanzaaddressing

Ook in de winter kun je van een kleurrijke, voedzame salade genieten. Lekker met warme accenten als geroosterde bataat en gefrituurde boerenkool en frisse citrusdressing, met wat pittige kaas erover verdeeld proef je de vele smaken van het seizoen. Lekker met knapperig brood erbij.

  1. Winterse salade met sinaasappel-maanzaaddressing

Ingredienten voor de salade

  • 1/8 van een rode kool of klein kropje radicchio
  • 1 grote zoete bataat of 2 wortels
  • 2 tl ras-el-hanout
  • 1 avocado
  • 1 grapefruit
  • 1 sinaasappel
  • 2 stelen boerenkool
  • 100 ml high oleic olie (frituurolie)
  • 1 klein handje macadamianoten of amandelen
  • 90 g (vegan) blauwschimmelkaas
  • 2 el gepofte amaranth
  • grof zeezout

Ingredienten voor de dressing

  • sap van 1 bloedsinaasappel
  • 1 tl mosterd
  • 60 ml olijfolie
  • 1 el maanzaad

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten oventijd

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de bataat, snij in blokjes en meng de blokjes met olie, ras-el-hanout en een snuf zout. Als je wortels gebruikt, kun je ook deze bereidingswijze volgen.
  3. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Rooster ze in de oven in 15 minuten goudbruin. Schud halverwege even om.
  5. Schud de ingrediënten voor de dressing in een jampotje of flesje tot een lobbige emulsie.
  6. Snij de avocado in stukjes. Schil de grapefruit en de sinaasappel dik (dus met wit) en snij in stukjes. Vang het sap op. Meng dat sap met de avocado.
  7. Haal het boerenkoolblad los van de stelen, scheur in kleine stukken. Verhit de olie in een koekenpan en bak het boerenkoolblad knapperig. Let op: het spettert flink! Gebruik een (spat)deksel.
  8. Laat uitlekken op keukenpaper en bestrooi met grof zout.
  9. Leg alles mooi op een schaal en schenk wat van de dressing erover.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten oventijd

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen