Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Tosti boerenkool, cottage cheese en rode pesto

Echt winters is deze tosti in de kleuren van de Italiaanse vlag. Groen door de gewokte kool, wit door de cottage cheese en met de rode pesto is het compleet. Voor de extra crunch voeg je zonnebloempitten toe. 

Eet hem met pompoenketchup of gewoon zo.

  1. Tosti boerenkool, cottage cheese en rode pesto

Ingrediënten

  • 4 dikke (desem) boterhammen, liefst met zaden of pitten.
  • 1 el olijfolie
  • 3 flinke handen boerenkoolblad, zonder dikke nerven
  • 30 g zonnebloempitten
  • 50 g pesto puttanesco of pesto rosso
  • ½ bakje cottage cheese
  • 50 g geraspte kaas (gebruik restjes!)
  • 25 g zonnebloempitten
  • 2 tl sojasaus (tamari of shoyu)

Verder nodig:

  • tosti-ijzer

Porties

2 tosti's

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Verhit wat olie in een koekenpan en roerbak het boerenkoolblad ( of palmkool) met 2 tenen knoflook in een paar minuten gaar. Laat uitlekken op papier. Bestrooi met zout en peper. 
  2. Rooster de pitten in een koekenpan, blus af met tamari of shoyu. 
  3. Meng de cottage cheese met de geraspte kaas. 
  4. Besmeer 1 boterham met pesto. Schep wat cottage cheesemengsel erop, leg de boerenkool erop en verdeel de pitten erover. De andere boterham erop leggen en besmeer de bovenste boterham met weer een lik pesto. 
  5. Rooster de tosti’s in een tosti-ijzer of een grillpan krokant. Als je dit tussen bakpapier doet, scheelt het schoonmaakwerk (Tip van Jip). 
  6. Serveer er pompoen-abrikoosketchup bij. 



Porties

2 tosti's

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen