Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Winterse pie met oesterzwam, pastinaak en koffie

Misschien kijk je raar op van koffie in een ovenschotel, maar koffie verdiept de smaak van stoofgerechten als deze. (Ik vind het bijvoorbeeld ook lekker om peertjes in koffie te stoven!)

Door het deksel van bladerdeeg blijven de kruidige smaken lekker in het gerecht. Maak het jezelf makkelijk door kant-en-klaar bladerdeeg te gebruiken. Zet het in de oven en maak er ondertussen een frisse salade bij. 

  1. Winterse pie met oesterzwam, pastinaak en koffie

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 2 rode uien
  • 1 winterpeen
  • 2 pastinaken
  • 2 stengels groenselderij
  • 300 g oesterzwammen
  • 50 g bloem
  • 400 ml (groente)bouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl sterke koffie
  • 2 tl kaneel
  • zout en peper
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei

Verder nodig

  • Ovenschaal van ongeveer 15x25 cm.

Porties

4

Bereidingstijd

oventijd 30 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Schil of schrob de wortel en pastinaak en snij in blokjes.
  3. Pel de uien en snij ze in partjes. Snij de selderij in dunne boogjes. Scheur reepjes van de oesterzwammen.
  4. Fruit de ui in de boter glazig, voeg de wortel- en pastinaakblokjes en de selderij toe en bak, al omscheppend een minuut of 8 beetgaar. Voeg de oesterzwammen toe. Strooi de bloem erover en roer en bak 1 minuut zachtjes mee, het mag een beetje aanbakken. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe. Roer weer flink door.
  5. Voeg koffie en wijn toe. Breng even aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi de kaneel erover en roer nog even door.
  6. Schep alles in een ovenvaste schaal.
  7. Rol het deeg erover uit zodat het over de schaal hangt. Snij de teveel overhangende randjes eraf. Plak het deeg goed vast aan de schaal met wat water. Vorm met het overtollige deeg blaadjes of andere versiersels. Plak dat met wat water op het deeg. Klop het ei los en kwast over het deeg.
  8. Zet 20 minuten tot een half uur in de oven. Het deeg mag goudbruin kleuren, Lekker met een salade of met gekookte granen.

Porties

4

Bereidingstijd

oventijd 30 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen