Lente in een taartje! Radijsjes krijgen een mildere smaak als je ze in de oven roostert. De blaadjes van de bosjes kun je verwerken tot een frisse pesto.
Ingrediënten
1 bos radijsjes
1 middelgrote rode ui, in dunne partjes
5 krielaardappelen, gaargekookt en in plakjes
2 el boter
2 el olijfolie
1 rol kant-en-klaar quichedeeg
4 eieren
200 g ricotta
100 g geraspte mozzarella
peper en (kruiden)zout
Voor de pesto:
het loof van je radijsjes
1 klein bosje basilicum
30 g walnoten (geroosterd)
50 g geraspte parmezaan of andere oude kaas
80 g olijfolie
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
oventijd 50 minuten
Voorbereidingstijd
35 minuten
Totale tijd
35 minuten en oventijd 50 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Haal het loof van de radijsjes, maar gooi dit niet weg! Snij grote radijzen doormidden.
Leg de radijsjes, de gekookte aardappelplakjes en uienpartjes op een ingevette ovenplaat en verdeel er de boter in klontjes over. Besprenkel ook met 2 el olijfolie en wat zout en rooster alles in de oven voor ongeveer 30 minuten. Zet de oven daarna niet uit. De quiche bakken we straks op dezelfde temperatuur.
Breek de eieren boven een kom, klop ze los. Meng er de ricotta en de geraspte mozzarella door. Maal flink veel zwarte peper en wat kruidenzout door het mengsel. Voeg de groente uit de oven en een paar radijsblaadjes toe.
Bekleed een ingevette quichevorm van 24 cm met het deeg. Schenk het mengsel erin en zet de quiche voor ongeveer 50 minuten in de oven.
Mix ondertussen de ingrediënten voor de pesto met een staafmixer (of in het hakbakje dat er vaak bij zit) tot een fijn mengsel.
Serveer de quiche met de pesto.
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
oventijd 50 minuten
Voorbereidingstijd
35 minuten
Totale tijd
35 minuten en oventijd 50 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.