Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Eco poké bowl

In samenwerking met het lesprogramma "Food Challenge" van SVO Vakopleiding Food, dat al
op meer dan 20 MBO-opleidingen aan leerlingen aangeboden wordt, bedachten we bij Odin 3 voorbeeldpokébowls ter inspiratie. Het lesprogramma is ontwikkeld om leerlingen aan te sporen om duurzame en gezonde leefstijlkeuzes te maken. Zij leren over:
• het belang van gezonde, duurzame (lokale) voeding;
• de weg van voeding van grond tot de mond;
• de effecten van voedselverspilling;
• de invloed van voldoende beweging op gezondheid;
• de foodbranche en agri-food sector als mogelijke studierichting.

Kijk hier voor meer informatie!

  1. Eco poké bowl

Ingrediënten

  • 130 g Hollandse boekweit, de hele korrels + handje gehakte peterselie
  • 100 g gekleurde wortel, in smalle reepjes + 1 el honing
  • 100 g bloemkool en/of broccoli, roosjes en stronk in stukjes + 2 el olie, 1 tl komijnzaad, 1 tl kurkuma,  zout en peper
  • 50 g rode kool, in dunne reepjes + 1 tl citroensap, snufje zout
  • 150 g gemengde paddenstoelen + 1 el boter of olie, 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 rode ui + 1 el azijn, beetje suiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • handje gemengde kiemen
  • 1 stengel groenselderij in stukjes.
  • ½ Elstar appel
  • 30 g geroosterde walnoten
  • zout en peper

Voor het sausje

  • 3 el olijfolie
  • 5 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 1/2 el dille
  • beetje citroensap
  • snuf zout en snuf peper

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Boekweit heeft de neiging om papperig te worden. Dit voorkom je door de boekweitkorrels eerst even te roosteren in een droge koekenpan of de korrels goed te spoelen in koud water. Laat even uitlekken.
  2. Kook de boekweit vervolgens in 250 ml water beetgaar. Laat even nawellen in het water.
  3. Bak de wortelreepjes in wat boter al omscheppend beetgaar, giet af en roer er de honing door en een snufje zout. 
  4. Meng de rode kool met wat citroensap en zout. Masseer de reepjes kool even en zet opzij. 
  5. Bloemkool en broccoli kun je even roosteren in de oven, dat geeft net een iets andere smaak dan bij gekookte. Meng daarvoor de beide groente met wat olie, komijnzaad en kurkuma en spreid uit over een bakplaat. Rooster in de oven op 200 C in ongeveer 15 minuten goudbruin. Keer ze tussendoor een keer om. 
  6. Bak de paddenstoelen in wat boter of olie met de knoflook en zout en peper bruin. 
  7. Meng wat azijn met een snuf suiker door ringetjes rode ui, zet even opzij. 
  8. Bak de geklutste eitjes tot een omeletje en snij dat in reepjes. 
  9. Meng selderij met appel en walnoten.
  10. Klop voor het sausje 1 tl mosterd, 1 tl honing en een tl dilleblaadjes door 3 el olijfolie.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen