Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

TexMex poké bowl

In samenwerking met het lesprogramma "Food Challenge" van SVO Vakopleiding Food, dat al
op meer dan 20 MBO-opleidingen aan leerlingen aangeboden wordt, bedachten we bij Odin 3 voorbeeldpokébowls ter inspiratie. Het lesprogramma is ontwikkeld om leerlingen aan te sporen om duurzame en gezonde leefstijlkeuzes te maken. Zij leren over:
• het belang van gezonde, duurzame (lokale) voeding;
• de weg van voeding van grond tot de mond;
• de effecten van voedselverspilling;
• de invloed van voldoende beweging op gezondheid;
• de foodbranche en agri-food sector als mogelijke studierichting.

Kijk hier voor meer informatie!

  1. TexMex poké bowl

Ingrediënten

  • 150 g bruine rijst
  • 100 g kidney bonen
  • 100 g witte bonen
  • paar el olijfolie
  • 2 kleine rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 paprika
  • 6 cherry tomaatjes
  • 2 stengels bosui
  • 2 el maiskorrels
  • 200 g zoete aardappel
  • (olie, komijnpoeder, paprikapoeder)
  • zout en peper
  • 1 avocado
  • 150 (vega)kipstukjes
  • handje tortillachips
  • sausje: zure room

Porties

2 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Laat goed uitdampen.
  • Schil en snij de zoete aardappel in stukjes en kook ze gaar of rooster ze met 2 el olie, zout en 1 tl paprikapoeder ongeveer 15 minuten in een hete oven. 
  • Leeg de potten (of blikken) bonen boven een zeef en spoel ze af. Laat uitlekken.
  • Pel de ui en snij in halve maantjes, hak de knoflook fijn, de paprika in stukjes en de bosui in ringetjes. Bak dit samen met 1 tl komijnpoeder, 1 tl gerookte paprikapoeder en voor 6 minuten in wat olie tot de ui glazig is. Roer de bonen erdoor en warm even mee.
  • Snij de avocado in stukjes, besprenkel met een beetje limoensap.
  • Meng de (vega) kipstukjes met Mexicaanse kruiden en bak ze in een beetje olie goudbruin en gaar.
  • Schep de rijst in 2 kommen en leg de rest er gezellig op en omheen. Steek de tortillachips erin.
  • Serveer met wat losgeklopte zure room en schijfjes limoen.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen