Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Rainbow poké bowl

In samenwerking met het lesprogramma "Food Challenge" van SVO Vakopleiding Food, dat al 
op meer dan 20 MBO-opleidingen aan leerlingen aangeboden wordt, bedachten we bij Odin 3 voorbeeldpokébowls ter inspiratie. Het lesprogramma is ontwikkeld om leerlingen aan te sporen om duurzame en gezonde leefstijlkeuzes te maken. Zij leren over:
• het belang van gezonde, duurzame (lokale) voeding;
• de weg van voeding van grond tot de mond;
• de effecten van voedselverspilling;
• de invloed van voldoende beweging op gezondheid;
• de foodbranche en agri-food sector als mogelijke studierichting.

Kijk hier voor meer informatie! 



  1. Rainbow poké bowl

Ingrediënten

  • 150 g rode linzen fusilli (glutenvrij) of andere pastasoort
  • 2 tomaten
  • 6 radijsjes
  • ½ rode paprika
  • 1 oranje wortel
  • 1 paarse wortel
  • 100 g gekookte bietjes
  • 1 rode ui
  • 100 ml rijstazijn
  • 2 el suiker of honing
  • ½ komkommer
  • 100 g mango
  • 50 g blauwe bessen
  • 100 g gerookte zalm
  • sausje: 50 ml sojasaus (tamari)-1 el geroosterde sesamolie
  • evt. wasabi
  • lente-ui
  • kiemen
  • sesamzaad

Porties

2 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en meng met wat olijfolie om plakkerigheid te voorkomen.
  2. Snij intussen de tomaten, radijsjes, paprika en komkommer in kleine blokjes of stukjes.
  3. Snij de wortels in dunne reepjes. Kook ze in een paar minuten beetgaar. 
  4. Snij de mango doormidden, vlak langs de platte pit snijden, en snij er blokjes of schijfjes van. 
  5. Snij de gekookte bietjes in blokjes, de rode ui in halve maantjes. Verwarm de azijn in een steelpannetje met de suiker of honing, totdat de suiker/honing is opgelost. Leg de bietjes en ui erin. Warm even mee en zet dan opzij. Laat 20 minuten staan, giet af en laat uitlekken.
  6. Scheur de zalm in reepjes.
  7. Maak de bowl op. Verdeel de pasta over 2 kommen, leg de rest er op regenboogkleurvolgorde op.
  8. Klop een sausje van sojasaus met sesamolie, serveer dat erbij in een kommetje en strooi lente-uiringen, kiemen en sesamzaad over de 2 bowls. 

Porties

2 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen