Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Roze gevulde eitjes met avocado

Dit is toch mooi op je paastafel?  Of bij een buffetje of high tea of gewoon bij de borrel.

Door de eitjes een tijdje in bietensap te zetten krijg je deze beauties! En gevuld met de romige vulling happen ze lekker weg.

  1. Roze gevulde eitjes met avocado

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 300 ml bietensap
  • 1 rijpe avocado
  • ½ citroen
  • 2 el roomkaas
  • zout en peper
  • bieslook of platte peterselie
  • eetbare bloempjes

Porties

12

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze. 
  2. Schenk het bietensap in een bak of schaal waar precies 6 eieren inpassen. Leg de eieren erin zodat ze onder het sap staan. Laat een nachtje of een paar uur staan. Hoe langer, hoe dieper het bietensap in de eieren trekt.
  3. Giet daarna het sap weg en droog de eieren met wat keukenpapier. Pas op voor vlekken!
  4. Halveer de eitjes met een scherp mes en haal de dooiers eruit, hou die even apart.
  5. Pureer de avocado, meng met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper en een kneepje citroensap.
  6. Pureer vervolgens de eidooiers door de avocado. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit mooie toefjes in de ei-helften. Decoreer de eitjes met eetbare bloempjes (madeliefjes, viooltjes, primula) of groene kruiden.

    Porties

    12

    Bereidingstijd

    20 minuten

    Voorbereidingstijd

    -

    Totale tijd

    20 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen