Dit is toch mooi op je paastafel? Of bij een buffetje of high tea of gewoon bij de borrel.
Door de eitjes een tijdje in bietensap te zetten krijg je deze beauties! En gevuld met de romige vulling happen ze lekker weg.
Ingrediënten
6 eieren
300 ml bietensap
1 rijpe avocado
½ citroen
2 el roomkaas
zout en peper
bieslook of platte peterselie
eetbare bloempjes
Porties
12
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Laat ze daarna schrikken in koud water en pel ze.
Schenk het bietensap in een bak of schaal waar precies 6 eieren inpassen. Leg de eieren erin zodat ze onder het sap staan. Laat een nachtje of een paar uur staan. Hoe langer, hoe dieper het bietensap in de eieren trekt.
Giet daarna het sap weg en droog de eieren met wat keukenpapier. Pas op voor vlekken!
Halveer de eitjes met een scherp mes en haal de dooiers eruit, hou die even apart.
Pureer de avocado, meng met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper en een kneepje citroensap.
Pureer vervolgens de eidooiers door de avocado. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit mooie toefjes in de ei-helften. Decoreer de eitjes met eetbare bloempjes (madeliefjes, viooltjes, primula) of groene kruiden.
Porties
12
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.