Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Romige lente-uisoep met groene olie

Uiensoep 2.0 zou je kunnen zeggen. Met lente-ui en prei, de topping van gefruite uitjes en de bieslookolie heb je zo een hele familie ui-achtigen te pakken. De olie heeft een mooie knalgroene kleur en de gefruite uitjes zorgen voor een klein beetje crunch. 

  1. Romige lente-uisoep met groene olie

Ingrediënten

  • 25 g bieslook
  • 100 ml olijfolie
  • 2 bossen lente-uitjes
  • 2 preien
  • 300 g kruimige aardappels
  • 1 el (plantaardige) boter
  • 1-1,5 liter groentebouillon
  • 100 ml (plantaardige) room
  • peper en zout
  • gefrituurde uitjes

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Snij de bieslook fijn en meng met de olijfolie. Mix in de blender tot een frisgroene olie en breng op smaak met een snuf zout.
  2. Snij de lente-uitjes in dunne ringen, houd wat mooie groene ringetjes achter. Spoel de prei schoon en snij ook in ringen. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  3. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en stoof de lente-ui samen met de prei zo'n 8 minuten. Voeg de aardappels toe met de bouillon en kook het geheel in 20 minuten gaar.
  4. Pureer het mengsel met een staafmixer glad en meng er de room door.
  5. Schenk in kommetjes en versier de soep met lente-uiringetjes en gefrituurde uitjes en druppel er de groene olie in.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen