Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Bloemige koekjes met lemon curd

Deze koekjes zijn toch schattig? Brosse koekjes met een hartje van lemoncurd. Je kunt ook andere vormpjes uitsteken, een rond koekje met een klein hartje als opening bijvoorbeeld en dan gebruik je dan frambozenjam.

  1. Bloemige koekjes met lemon curd

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 75 g amandelmeel
  • 100 g poedersuiker
  • ½ tl zout
  • 200 g koude boter
  • 2 eidooiers
  • rasp van 1 citroen
  • 4 el lemoncurd
  • poedersuiker, om te bestuiven
  • bakpapier
  • uitsteekvormpje (bloem of andere vorm) van 6 of 8 cm
  • uitsteekvormpje rond van 2 cm

Porties

15 dubbele koekjes

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten + 30 minuten in de koelkast.

Bereiding

  1. Doe bloem, amandelmeel, poedersuiker en zout in een kom en meng met een garde of vork door elkaar. Voeg de boter in blokjes toe en wrijf tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Voeg de eidooiers en citroenrasp toe en kneed met de hand kort tot een samenhangend deeg.
  2. Vorm een plak van het deeg, verpak het in huishoudfolie en leg minimaal 30 minuten (tot een nacht) in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht).
  4. Bestuif het werkblad, het deeg en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 3-5 mm dikte. Steek met een bloemuitsteekvormpje koekjes uit het deeg. Steek met een kleine ronde uitsteker (bijv. de achterkant van een spuitmondje) uit de helft van de koekjes een rondje. Leg de koekjes met voldoende tussenruimte op twee met bakpapier beklede bakplaten.
  5. Bak de koekjes 15 minuten in het midden van de oven tot ze heel licht goudbruin beginnen te kleuren. Laat helemaal afkoelen.
  6. Bestrooi de bloempjes met gat met wat poedersuiker. Schep 1 tl lemoncurd op de bloempjes zonder gat, smeer het een beetje uit en druk de koekjes met gat er voorzichtig bovenop.

Porties

15 dubbele koekjes

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten + 30 minuten in de koelkast.

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen