Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Komkommerbootjes met tonijnsalade

Romige tonijnsalade in frisse komkommer. Lekker als koolhydraatarme, glutenvrije lunch of kleiner gesneden als borrelhap! 

  1. Komkommerbootjes met tonijnsalade

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 blikjes tonijn op water of olie
  • 6 augurkjes
  • 1/2 rode paprika
  • 2 stengels groenselderij
  • 1/2 rood uitje
  • 2 el verse dille of 1 el gedroogde
  • sap en rasp van 1/2 citroen
  • 100 g mayonaise of Griekse yoghurt
  • 2 tl fijne mosterd
  • 1 el augurkensap
  • zout en peper naar smaak
  • bieslook of peterselie

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Snij de komkommer in vier stukken en snij ze overlangs doormidden. 
  2. Schep de zaadlijsten eruit en laat even omgekeerd op een theedoek uitlekken.
  3. Laat de tonijn uitlekken in een zeef en schep in een schaaltje. 
  4. Hak het uitje fijn. 
  5. Snij de augurken, paprika en selderij in hele kleine blokjes. Meng met de tonijn, de mayonaise/yoghurt, mosterd en het augurkensap. Kruid met zout en peper.
  6. Vul de komkommerbootjes met de tonijnsalade en bestrooi met de bieslook/peterselie.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen