Romige tonijnsalade in frisse komkommer. Lekker als koolhydraatarme, glutenvrije lunch of kleiner gesneden als borrelhap!
Ingrediënten
1 komkommer
2 blikjes tonijn op water of olie
6 augurkjes
1/2 rode paprika
2 stengels groenselderij
1/2 rood uitje
2 el verse dille of 1 el gedroogde
sap en rasp van 1/2 citroen
100 g mayonaise of Griekse yoghurt
2 tl fijne mosterd
1 el augurkensap
zout en peper naar smaak
bieslook of peterselie
Porties
4 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Snij de komkommer in vier stukken en snij ze overlangs doormidden.
Schep de zaadlijsten eruit en laat even omgekeerd op een theedoek uitlekken.
Laat de tonijn uitlekken in een zeef en schep in een schaaltje.
Hak het uitje fijn.
Snij de augurken, paprika en selderij in hele kleine blokjes. Meng met de tonijn, de mayonaise/yoghurt, mosterd en het augurkensap. Kruid met zout en peper.
Vul de komkommerbootjes met de tonijnsalade en bestrooi met de bieslook/peterselie.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
25 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
25 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.