Vul een luchtige omelet met frisse lentegroenten. Je kunt er natuurlijk fijn restjes groente uit je koelkast in verwerken. Top het in ieder geval af met crunchy kiemen vol levenskracht.
Ingrediënten
200 g doperwten (diepvries)
6 eieren
1 struik paksoi
1 bosje lente ui
1 teen knoflook
1 bak (sprouty) kiemen
1 tl gedroogde dragon
3 el olie of boter
1 pakje (135 g) zachte verse geitenkaas met kruiden
zout en peper naar smaak
evt. verse dille of munt
Porties
2
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
20 minuten
Bereiding
Ontdooi de doperwten in wat heet water, giet af.
Klop de eieren met wat peper en zout los in een kom. Snij de paksoi in stukken, de lente-ui in ringetjes en hak de knoflook fijn.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en schenk de helft van het ei erin.
Bak een omelet, leg op een bord en houd warm. Wrijf de pan schoon met een keukenpapier en bak nog een omelet.
Verhit ondertussen nog wat boter of olie in een andere koekenpan of wok. Roerbak de paksoi, lente-ui en knoflook een paar minuten en voeg de doperwten en de kiemen toe (houd nog een handje achter voor de garnering). Kruid alles met dragon, peper en zout.
Schep de omeletten op 2 borden en vul ze met de groente en geitenkaas.
Maak de omelet af met een handje kiemen, voeg ook nog wat dille of munt toe als je wilt.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.