Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Omelet met lentegroenten, geitenkaas en kiemen

Vul een luchtige omelet met frisse lentegroenten. Je kunt er natuurlijk fijn restjes groente uit je koelkast in verwerken. Top het in ieder geval af met crunchy kiemen vol levenskracht. 

  1. Omelet met lentegroenten, geitenkaas en kiemen

Ingrediënten

  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 6 eieren
  • 1 struik paksoi
  • 1 bosje lente ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bak (sprouty) kiemen
  • 1 tl gedroogde dragon
  • 3 el olie of boter
  • 1 pakje (135 g) zachte verse geitenkaas met kruiden
  • zout en peper naar smaak
  • evt. verse dille of munt

Porties

2

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Ontdooi de doperwten in wat heet water, giet af.
  2. Klop de eieren met wat peper en zout los in een kom. Snij de paksoi in stukken, de lente-ui in ringetjes en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en schenk de helft van het ei erin. 
  4. Bak een omelet, leg op een bord en houd warm. Wrijf de pan schoon met een keukenpapier en bak nog een omelet. 
  5. Verhit ondertussen nog wat boter of olie in een andere koekenpan of wok. Roerbak de paksoi, lente-ui en knoflook een paar minuten en voeg de doperwten en de kiemen toe (houd nog een handje achter voor de garnering). Kruid alles met dragon, peper en zout.
  6. Schep de omeletten op 2 borden en vul ze met de groente en geitenkaas.
  7. Maak de omelet af met een handje kiemen, voeg ook nog wat dille of munt toe als je wilt.

Porties

2

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen