Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Groentebrood met bataat, courgette en asperges

Een lekkere manier om veel groente te verstoppen in een hartige cake. Je kunt hem als hoofdgerecht eten met een salade. 

  1. Groentebrood met bataat, courgette en asperges

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie of boter
  • 1 rode ui (80 g), fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl rozemarijnnaaldjes, gedroogd of vers
  • 200 g courgette
  • 250 g zoete bataat (beetgaar gekookt)
  • 200 g bloem
  • 100 g geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 100 ml karnemelk
  • 150 g groene of witte asperges
  • zout en peper naar smaak

om te garneren: asperges of rozemarijntakjes

Porties

8 dikke plakken

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

oventijd 1 uur

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Bereiding

1.  Verwarm de oven voor op 180°C.

  1. Vet een cakevorm in met olie of boter en bekleed ‘m met bakpapier, laat dit aan de lange zijde een beetje uitsteken.
  2. Fruit de ui, knoflook en rozemarijn in wat olie licht goudbruin. Schep in een beslagkom.
  3. Rasp de courgette op een grove rasp. Leg de geraspte courgette op een schone theedoek, haal de 4 hoeken bij elkaar, draai tot een knot en druk het vocht zoveel mogelijk uit de courgette. Voeg het daarna toe aan het uienmengsel.
  4. Voeg ook de zoete bataat, bloem, geraspte kaas en zout en peper toe aan het mengsel. Roer goed, maar voorzichtig door elkaar.
  5. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren en de karnemelk toe. Roer door elkaar.
  6. Snij de droge kontjes van de asperges (gebruik ze in een bouillon) en snij de rest in kleinere stukken, hou een paar asperges heel. Breng water aan de kook en blancheer de asperges in 5 minuten beetgaar.
  7. Schep de aspergestukjes door het beslag en doe het beslag in de cakevorm. Leg de hele asperges er leuk bovenop en eventueel wat rozemarijn.
  8. Bak het brood ongeveer 1 uur totdat het mooi goudbruin is gekleurd en prik er met een satéprikker in. Als je die er droog uit kunt halen, is het brood gaar. Als de bovenkant van het brood te snel bruin wordt, kun je hem afdekken met aluminiumfolie.
  9. Laat het brood zeker een kwartier in de vorm afkoelen. Daarna kun je ‘m storten of voorzichtig aan het bakpapier uit de vorm tillen.
  10. Serveer een plak warm of op kamertemperatuur met verse geitenkaas, hummus of gewoon zo.

Porties

8 dikke plakken

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

oventijd 1 uur

Totale tijd

1 uur en 20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen