Granola is zo ontzettend makkelijk om te maken en het fijne is dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt samen stellen. Deze is lekker notig door de tahin. Op dit moment mijn favoriet!
Ingrediënten
225 gram grove havervlokken (of boekweit, spelt, rogge)
225 gram gemengde noten, eventueel grofgehakt
2 el hennepzaad en/of lijnzaad
70 gram agavesiroop
65 gram tahin
1 tl gemalen kardemom
1 tl kaneel
3 el kokosolie
snuf zout
3 el gemengd gedroogd fruit zoals stukjes dadel, abrikozen, vijgen of rozijnen
Porties
1 grote weckpot vol
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160˚C en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Doe de havervlokken, noten, hennep- en/of lijnzaad, kardemom en kaneel en zout in een kom, hussel dit goed door elkaar.
Meng in een andere kom de tahin, agavesiroop en kokosolie met elkaar. Roer goed, als het te plakkerig blijft voeg dan een beetje water toe.
Giet dit bij het havervlokkenmengsel en meng het goed door de droge ingrediënten.
Verdeel dan het mengsel over de ovenplaat en schuif deze in de hete oven.
Bak dit in 20 minuten. Schep het af en toe om tijdens het bakken. Blijf goed opletten dat het niet verbrandt.
Haal na 20 minuten de bakplaat uit de oven laat goed afkoelen.
Meng tot slot het gedroogde fruit erdoor en schep het in een (weck)pot.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.