Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Homemade granola met tahin

Granola is zo ontzettend makkelijk om te maken en het fijne is dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt samen stellen. Deze is lekker notig door de tahin. Op dit moment mijn favoriet! 

  1. Homemade granola met tahin

Ingrediënten

  • 225 gram grove havervlokken (of boekweit, spelt, rogge)
  • 225 gram gemengde noten, eventueel grofgehakt
  • 2 el hennepzaad en/of lijnzaad
  • 70 gram agavesiroop
  • 65 gram tahin
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl kaneel
  • 3 el kokosolie
  • snuf zout
  • 3 el gemengd gedroogd fruit zoals stukjes dadel, abrikozen, vijgen of rozijnen

Porties

1 grote weckpot vol

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160˚C en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje.
  3. Doe de havervlokken, noten, hennep- en/of lijnzaad, kardemom en kaneel en zout in een kom, hussel dit goed door elkaar.
  4. Meng in een andere kom de tahin, agavesiroop en kokosolie met elkaar. Roer goed, als het te plakkerig blijft voeg dan een beetje water toe. 
  5. Giet dit bij het havervlokkenmengsel en meng het goed door de droge ingrediënten.
  6. Verdeel dan het mengsel over de ovenplaat en schuif deze in de hete oven.
  7. Bak dit in 20 minuten. Schep het af en toe om tijdens het bakken. Blijf goed opletten dat het niet verbrandt.
  8. Haal na 20 minuten de bakplaat uit de oven laat goed afkoelen. 
  9. Meng tot slot het gedroogde fruit erdoor en schep het in een (weck)pot.

Porties

1 grote weckpot vol

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen