Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Kefir labneh met spicy tomaatjes

Labneh is een uitgehangen yoghurt die hartig gemaakt wordt met zout en soms met kruiden. Je moet hiervoor dus wel een nachtje geduld hebben.

Schepde labneh op een plat bord en leg er de gepofte tomaatjes bij en nog wat komkommer, olijven, kappertjes, noten of pitjes en dip er je platbrood in. Heerlijk op een zomerse mezze-tafel! 

  1. Kefir labneh met spicy tomaatjes

Ingrediënten

  • 500 g kefiryoghurt
  • 1/2 tl zout en wat grofgemalen peper
  • 100 ml olijfolie
  • 1 el harissa
  • 1 el bloemenhoning
  • 500 g cherry trostomaten
  • 1/2 komkommer
  • 50 g Kalamata-olijven
  • 2 el kappertjes
  • zwart of bruin geroosterd sesamzaad
  • handjevol verse kruiden, bijvoorbeeld munt en koriander
  • 1 platbrood of een paar pitabroodjes om mee te dippen

Porties

2 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

wachttijd labneh 1 nacht

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Bekleed een fijne bolzeef of klein vergiet met een natgemaakte theedoek of kaasdoek, zet deze op een
    kom. Meng de kefir met zout en peper en giet het op de doek. Laat een nacht uitlekken in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Meng de olijfolie met de harissa en de honing. Was en droog de tomaatjes. Laat de steeltjes en kroontjes zitten en bestrijk met het harissa-honingmengsel.
  4. Leg de tomaatjes in een kleine braadslede of ovenvaste koekenpan en zet zo’n 15 minuten onafgedekt in de oven of in een barbecue met deksel tot ze een beetje openbarsten.
  5. Snij de komkommer in linten.
  6. Schep de uitgelekte kefir-labneh op een groot bord. Leg de komkommerlinten en de olijven erbij en
    schep de tomaatjes erop. Schenk wat van de olie erover.
  7. Strooi er kappertjes, het sesamzaad en de verse kruiden over. 
  8. Maal er tot slot flink wat peper over.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

wachttijd labneh 1 nacht

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen