Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Green Goddess aardappelsalade

Knalgroene salade met krieltjes, doperwtjes en bonen. Je kunt er natuurlijk ook andere groene groente aan toevoegen; peultjes, groene asperges, courgette... gewoon wat er op dat moment in de moestuin staat of in de winkel ligt. Eet het als bijgerecht bij een BBQ of neem hem mee in een koeltas naar een potluck of picknick.

  1. Green Goddess aardappelsalade

Ingredienten

  • 1 kg krielaardappelen
  • 150 g sperziebonen, vers of diepvries
  • 100 g doperwten, vers of diepvries
  • 2 stengels bosui, in dunne ringetjes
  • grof zeezout en peper
  • een paar stengels bieslook, fijngesneden 2 takjes dille
  • bieslook- of korenbloemen
  • Voor de dressing:
  • 50 g verse kruiden, zoals dille, basilicum, peterselie en bieslook
  • 1/2 citroen, rasp en sap
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie

Voor de dressing

  • 50 g verse kruiden, zoals dille, basilicum, peterselie en bieslook
  • 1/2 citroen, rasp en sap
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie

Porties

6-8 porties (bijgerecht)

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Kook de krieltjes gaar en laat afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Het is ook lekker om ze in een airfryer te garen of om ze te roosteren in de oven.
  2. Kook de bonen en doperwten beetgaar in een laagje water en spoel koud af, zodat ze lekker groen blijven.
  3. Mix ondertussen de kruiden, citroen, knoflook en olijfolie in een keukenmachine tot een lobbige dressing.
  4. Snij de krielaardappelen doormidden en grote exemplaren in vieren.
  5. Meng de aardappeltjes, bonen, doperwten en bosui met de dressing. 
  6. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met bieslook, dille en bieslook- of korenbloemen.

    Porties

    6-8 porties (bijgerecht)

    Bereidingstijd

    35 minuten

    Voorbereidingstijd

    20 minuten

    Totale tijd

    35 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen