Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Rijstpapiercrackers met tonijnsalade en kimchi

Oosters hapje voor bij de borrel of als voorgerecht bij een Aziatisch etentje. Een feestje op je bord!

Het is een beetje omslachtige beschrijving, maar laat je niet weerhouden om het te maken, hoor!  Het is niet echt moeilijk en het resultaat is super! 

  1. Rijstpapiercrackers met tonijnsalade en kimchi

Ingrediënten

  • 2 norivellen (zeewiervellen voor sushi)
  • 2 vellen rijstpapier
  • frituurolie
  • 1 sjalotje
  • 2 stengels bosui
  • 2 takjes koriander
  • ½ limoen
  • 200 gr uitgelekte tonijn op water
  • 1 el sambal of sriracha
  • 1 el mayonaise
  • peper en zout
  • 2 el kimchi (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 2 el sesamzaad, zwart en/of bruin, geroosterd
  • optioneel: 1 rood pepertje, in ringetjes

Porties

8 hapjes

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100 °C, zet een bakplaat klaar (zonder bakpapier!) en vul een diep bord met water.
  2. Leg de 2 norivellen naast elkaar op de bakplaat. Knip het rijstpapier tot een vierkant dat net op de norivellen past. Leg de rijstvellen 1 voor 1 een paar seconden in het water in het bord om zacht te worden. Niet te lang! Haal ze eruit en leg ze dan direct op de norivellen op de bakplaat, druk licht aan zodat ze goed aan elkaar plakken. Zet ze zo 10 minuten in de oven. Ze zijn nu wat harder geworden en aan elkaar "gesmolten". 
  3. Haal ze eruit en knip ze elk in 4 kleine vierkanten.
  4. Verhit een laagje frituurolie in een pan tot het walmt. Laat de vierkantjes met de norikant naar boven met een tang in de hete olie zakken. Let op: druk ze met de tang in het midden meteen goed naar de bodem van de pan, anders rollen ze helemaal op! Het gaat vrij snel, ze poffen aan de randjes een beetje op. Laat de crackers uitlekken op keukenpapier.
  5. Hak de sjalot, 2 stengels bosui en de koriander fijn.
  6. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap. Voeg dit samen met de sjalot, ½ van de bosui, ¾ van de koriander, tonijn, sambal, mayonaise en wat peper en zout. Mix alles goed door elkaar.
  7. Serveer de tonijnsalade op de rijstcrackers, leg er een lepeltje kimchi op en evt. een rood uitje dat je even in wat rijstazijn hebt gezet. Garneer met de overige bosui, koriander en het sesamzaad en optioneel het rode pepertje.

    Porties

    8 hapjes

    Bereidingstijd

    20 minuten

    Voorbereidingstijd

    10 minuten

    Totale tijd

    30 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen