Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Piadinas met gegrilde maïs, bonen en chocolademole

Piadinas zijn Italiaanse pannenkoekjes of wraps. Je kunt ze met vanalles vullen, zowel hartig als zoet.

Deze is gevuld met Hollandse groente van het seizoen en wordt afgetopt met mole poblano, een traditioneel Mexicaanse saus. Een echt wereldgerecht dus! 

In de saus zit echte goede chocolade van The Chocolate Makers. Ga niet voor minder! 

  1. Piadinas met gegrilde maïs, bonen en chocolademole

Ingrediënten

  • 2 maïskolven
  • 4 piadines
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 blikken gemengde bonen (uitgelekt)
  • 1 tl komijnpoeder
  • zout en peper
  • slablaadjes, bosui, koriander voor de garnering

Ingrediënten voor de mole

  • 50 g rozijnen
  • 1 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 50 ml olijfolie
  • 500 g tomaten, in kleine blokjes
  • 1 banaan
  • 1 el limoensap (van 1/2 limoen)
  • 2 tl komijn, gemalen
  • 2 tl kaneel, gemalen
  • handje verse koriander
  • 80 g chocolade 75%

Porties

2-4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

40 minuten

Bereiding

  1. Wel de rozijnen 10 minuten in warm water.
  2. Snipper de ui, pers de knoflooktenen uit, hak de rode peper fijn en fruit dit samen in wat olie glazig en lichtbruin. Voeg de tomatenblokjes toe en fruit even mee. Snij de banaan in stukjes. Mix dit alles samen met het sap van een halve limoen, het komijnpoeder, kaneelpoeder en de helft van de koriander met een staafmixer in een grote mengbeker of in een keukenmachine tot een gladde saus.
  3. Verhit een nieuwe scheutje olie in een pan en schenk de saus er terug in. Stoof de saus nu verder in een kwartiertje gaar. Als het wat ingekookt is, kun je de chocolade toevoegen, laat al roerend smelten in de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook de maiskolven in ruim water in 10 minuten gaar. Laat wat afkoelen en grill ze op de bbq tot ze mooi geroosterd zijn. Snij er grove stukken af.
  5. Warm de piadines kort op door ze stuk voor stuk even in een droge koekenpan om en om te bakken.
  6. Snij de paprika in reepjes en snipper de rode ui. Fruit de ui in wat olie, voeg de uitgelekte bonen, het komijnpoeder en de paprika toe en bak alles even door. Meng met de stukken mais. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Vul de piadines met de groenten en wat blaadjes sla, garneer met bosui en koriander en serveer de mole erbij.

    Lekker met een watermeloensalade met (vegan) feta.

    Porties

    2-4 porties

    Bereidingstijd

    20 minuten

    Voorbereidingstijd

    20 minuten

    Totale tijd

    40 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen