Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Perzische gekoelde yoghurtsoep

Abdoogh Khiar of ‘zure yoghurtsoep’ is een zeer populair en voedzaam gerecht dat oorspronkelijk uit de Iraanse provincie Ardabil in het noordwesten van het land komt. Net als zijn Spaanse neef, gazpacho, is deze gekoelde soep perfect voor hete zomerdagen waarop je iets lichts en gemakkelijks wilt lunchen en geen zin hebt in brood of salade.

 

  1. Perzische gekoelde yoghurtsoep

Ingrediënten

  • 500 ml yoghurt
  • 9 g zout
  • 1 tl gedroogde munt
  • 1/2 liter water
  • 85 g rozijnen
  • 100 g walnoten, fijngehakt
  • 1 komkommer, geraspt
  • paar drupjes rozenwater
  • paar takjes munt
  • paar takjes basilicum
  • paar takjes dille
  • handje rozenknopjes, rozenblaadjes of andere bloemblaadjes (goudsbloem, korenbloem)
  • evt. nog wat ijsblokjes

Porties

-

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Houd 250 ml yoghurt apart. Meng de rest van de yoghurt met het zout, de gedroogde munt en het water en zet even opzij.
  2. Meng de overgebleven yoghurt in een ruime kom met de rozijnen, walnoten, geraspte komkommer, rozenwater en de verse kruiden. Spatel daar de muntyoghurt door en meng dit goed.
  3. Serveer de koude yoghurtsoep in glaasjes en strooi er bloemblaadjes en nog wat verse kruiden over. Breng op smaak met zout en peper. Evt. kun je nog ijsblokjes toevoegen.

      Porties

      -

      Bereidingstijd

      15 minuten

      Voorbereidingstijd

      -

      Totale tijd

      20 minuten

      Winkelmand

      Je winkelmand is leeg.

      Bestellen