Met gecondenseerde kokosmelk maak je heel snel heerlijk en vegan romig ijs.
Samen met de geroosterde ananas en de miso-karamelsaus waan je je in tropische sferen.
Ingrediënten voor het ijs
2 el geraspte kokos
2 blikjes (á 160 ml) Thaise kokosroom 21%
2 blikjes (á 200 ml) gecondenseerde kokosmelk
1 ananas
evt. muntblaadjes
Ingrediënten voor de miso-karamelsaus
100 g suiker
45 g kokosolie
75 ml soja- of haverroom
2 tl miso
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
wachttijd minstens 3 uur
Totale tijd
3 uur en 15 minuten
Bereiding
Rooster voor het ijs de kokosrasp in een droge koekenpan langzaam goudbruin. Meng de rasp met de kokosroom en de gecondenseerde kokosmelk. Schenk in een bakje en laat in de vriezer in minimaal 3 uur bevriezen.
Strooi voor de karamelsaus de suiker in een pannetje met een dikke bodem. Voeg 50 ml water toe.
Breng zonder te roeren aan de kook en laat op halfhoog vuur karamelliseren tot een donkere theekleur. Je kunt wel even walsen met de pan en met een nat bakkwastje de randjes steeds naar beneden vegen, zodat alles gelijkmatig karamelliseert.
Roer er dan de kokosolie door. Pas op: het kan flink spetteren! Voeg daarna de plantaardige room en de miso toe en kook nog een paar minuten al roerend door tot de saus lekker dik van je lepel loopt.
Gebruik warm of schenk in een glazen potje en laat afkoelen. Je kunt deze karamelsaus ± 1 week in de koelkast bewaren.
Snij de ananas in parten, met de kroonblaadjes er nog aan. Verwijder de harde kern. Rooster de ananasparten op de barbecue of in een grillpan aan beide zijden goudbruin.
Leg de parten ananas op een bordje, schep er een bolletje van het ijs bij en schenk een sliertje miso-karamelsaus over het ijs. Versier met muntblaadjes! Geniet!
Porties
4-6 porties
Bereidingstijd
15 minuten
Voorbereidingstijd
wachttijd minstens 3 uur
Totale tijd
3 uur en 15 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.