Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Matcha-boekweitbites

Boekweitvlokken en geroosterde boekweit (kasha), matcha, dadels, mango en witte chocola in een heerlijk zoet hapje. Lekker bij een kop thee of voor onderweg.

  1. Matcha-boekweitbites

Ingrediënten

  • 130 g boekweitvlokken
  • 35 g boekweit, geroosterd (kasha)
  • 4 Medjouldadels zonder pit, of 8 gewone
  • 20 g eiwitpoeder
  • 60 g gesneden gedroogde mango
  • 4 el gesmolten kokosolie + om mee in te vetten
  • 100 g rijststroop
  • 1/2 tl zout
  • 1 + ¼ tl matcha poeder (plus een snufje)
  • 1 reep (vegan) witte chocolade (70 g)
  • rozenblaadjes of andere eetbare bloemen
  • 1 handje pompoenpitten

Porties

16 stukjes

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Bekleed een klein bakblik met bakpapier.
  2. Maal alles (behalve de chocola,rozenblaadjes en 1/4 tl matcha, plus
    het beetje matcha voor het bestuiven) in een keukenmachine tot het een stevig,
    een beetje aan elkaar plakkend mengsel is. Als het niet plakkerig genoeg is,
    voeg je wat water toe. 
  3. Stort het boekweitmatchamengsel in het bakblik en druk stevig aan. Het moet een rechthoekige plak van ongeveer 1-2 cm dik zijn. Zet in de koelkast om op te stijven.
  4. Smelt ondertussen de chocolade au bainmarie. Strooi er 1/4 tl matcha in, roer goed.
  5. Schenk de lichtgroene chocolade over de nu stevige plak koek. Smeer uit
    met een paletmes of een lepel. Strooi er rozenblaadjes en nog wat pompoenpitten
    over en zet in de koelkast zodat de chocolade stolt.
  6. Bestuif tot slot met nog een beetje matchapoeder. Snij er blokjes van.

      Porties

      16 stukjes

      Bereidingstijd

      -

      Voorbereidingstijd

      -

      Totale tijd

      30 minuten

      Winkelmand

      Je winkelmand is leeg.

      Bestellen