Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Matcha-boekweitbites

Boekweitvlokken en geroosterde boekweit (kasha), matcha, dadels, mango en witte chocola in een heerlijk zoet hapje. Lekker bij een kop thee of voor onderweg.

  1. Matcha-boekweitbites

Ingrediënten

  • 130 g boekweitvlokken
  • 35 g boekweit, geroosterd (kasha)
  • 4 Medjouldadels zonder pit, of 8 gewone
  • 20 g eiwitpoeder
  • 60 g gesneden gedroogde mango
  • 4 el gesmolten kokosolie + om mee in te vetten
  • 100 g rijststroop
  • 1/2 tl zout
  • 1 + ¼ tl matcha poeder (plus een snufje)
  • 1 reep (vegan) witte chocolade (70 g)
  • rozenblaadjes of andere eetbare bloemen
  • 1 handje pompoenpitten

Porties

16 stukjes

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Bekleed een klein bakblik met bakpapier. 
  2. Maal alles (behalve de chocola, rozenblaadjes en ¼ tl matcha, plus het beetje matcha voor het bestuiven) in een keukenmachine tot het een stevig, een beetje aan elkaar plakkend mengsel is. Als het niet plakkerig genoeg is, voeg je wat water toe.
  3. Stort het boekweit-matchamengsel op het bakblik en druk stevig aan. Maak er een rechthoekige plak van ongeveer 1-2 cm dik van. Zet in de koelkast om op te stijven.
  4. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Strooi er ¼ tl matcha in, roer goed.
  5. Schenk de lichtgroene chocolade over de nu stevige plak koek. Smeer uit met een paletmes of een lepel. Strooi er rozenblaadjes en nog wat pompoenpitten over en zet in de koelkast zodat de chocolade stolt.
  6. Bestuif tot slot met nog een beetje matchapoeder. Snij er blokjes van.

    Porties

    16 stukjes

    Bereidingstijd

    -

    Voorbereidingstijd

    -

    Totale tijd

    30 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen