Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Poolse kroketten (Krokiety z kapusta i grzybami)

Eten is niet alleen iets dat we in onze mond stoppen en dat ons lichaam voedt, maar dat ook symbool staat voor momenten van samenzijn en verbinding. Zo zijn er vaak bepaalde gerechten die we direct verbinden aan onze jeugd. We geven je een inkijkje in een paar van de gezichten achter Odin en in de keuken van hun land van herkomst. Laat je inspireren door de karakteristieke gerechten uit hun jeugd. Dit recept van Poolse kroketten komt van Karina Skrzypek, Boekhouder bij Odin. Zij komt van oorsprong uit Polen. Lees haar verhaal over de krokiety hier.

  1. Poolse kroketten

Ingrediënten voor de pannenkoeken: 

Je kunt een kant-en-klaar mengsel gebruiken, maar thuis maakten we het beslag altijd zelf. Daarvoor heb je nodig:

  • 1 kopje tarwemeel
  • 1 kopje melk
  • ¾ glas water
  • 2 grote eieren
  • Een snufje zout

Voor de vulling:

  • 250 g gemengde (en evt. gedroogde) paddenstoelen (indien gedroogd, week ze een paar uur van tevoren in water)
  • 500 g zuurkool (of witte kool)
  • 2 grote uien
  • 2 blaadjes laurierblad
  • 2 el olie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 g paneermeel

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag. Bak dunne pannenkoeken (van ongeveer 20 cm doorsnede) in een koekenpan in een beetje olie. Bak het beslag op. Leg de pannenkoekjes op een bord voor later, zorg dat ze niet teveel aan elkaar plakken.
  2. Spoel de zuurkool eerst af in een vergiet als je de vulling niet te zuur wilt hebben, druk het vocht eruit. Snij de zuurkool fijn en kook de zuurkool gaar en zacht in wat water met de laurierblaadjes.
  3. Snij de ui in stukjes en bak in 1 el olie tot de stukjes glazig zijn. Voeg de zuurkool toe en kruid met zout en peper naar smaak.
  4. Leg pannenkoeken plat op een snijplank, verdeel de vulling erover. Vouw de linker en rechter kant naar binnen, en rol de pannenkoek dan op. Zet 2 diepe borden klaar, 1 met losgeklopt ei en 1 met paneermeel. Vervolgens doop je elke pannenkoekenrol eerst in het ei en rol je ze daarna door de paneermeel.
  5. Bak de kroketten in een koekenpan in olie of boter aan alle kanten tot ze een beetje krokant en bruin worden (ongeveer 3 minuten).

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen