Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Herfstsalade met pompoen, geroosterde druiven en gebakken vegan kaas

Er zijn tegenwoordig heel goed gelukte vegan kaassoorten te koop, bijvoorbeeld die van Jay & Joy. Wij gebruikten in deze salade de vegan plantaardige buche met witschimmel gemaakt van gefermenteerde cashewnoten en amandelen. De pompoen en de druiven rooster je gelijktijdig in een warme oven, de dressing klop je van jam en olie en azijn. Kortom veel smaak en kleur en weinig moeite.

  1. Herfstsalade met pompoen, geroosterde druiven en gebakken vegan kaas

Ingrediënten

  • 1/2 oranje pompoen
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 takjes rozemarijn
  • 250 g blauwe druiven aan de tros
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el maïzena
  • 1 rolletje Jil van Jay&Joy
  • (plantaardig alternatief voor geitenkaas)
  • 3 el olie om in te bakken
  • handje geroosterde hazelnoten
  • 100 g gemengde sla, radicchio, roodlof of fijngesneden kool
  • zout en peper

Voor de dressing

  • 1 el rozenbotteljam
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl 5-spice poeder (specerij)

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Verwijder de pitten en het draderige spul uit de pompoen en snij de pompoen in halfronde 2 cm dikke parten. Wrijf de pompoenparten in met 1 el olie, knoflook, peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Snij de naaldjes van de rozemarijn fijn.
  4. Leg de trosjes druiven in een ovenschaal. Besprenkel met olie en de balsamicoazijn, strooi de rozemarijn erover. Schep met je handen om, zodat de druiven in een laagje olie, azijn en kruiden zijn gewenteld. Rooster pompoen en druiven ongeveer 15 minuten in de oven.
  5. Rooster de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur goudbruin. Schep in een schaal en laat even afkoelen.
  6. Klop een dressing van rozenbotteljam gemengd met witte wijnazijn, olie, de 5-spice en breng op smaak met peper en zout.
  7. Snij een rolletje Jil in plakjes, rol door een beetje maïzena. Bak in een laagje olie tot de schijfjes mooi bruin zijn geworden.
  8. Schik de sla op een schaal en leg er de pompoenparten, druiven en gebakken plakjes 'kaas' op. Besprenkel met wat dressing en geef de rest er in een kannetje bij.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen