Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Tofuballetjes met wortel-chili dip

Deze balletjes kun je eten als spicy snack, maar zijn ook lekker bij de hoofdmaaltijd of zelfs op een salade. 

  1. Tofuballetjes met wortel-chili dip

Ingrediënten

  • 450 g tofu 
  • 1 kleine ui 
  • 2 tenen knoflook 
  • 25 g verse koriander 
  • 2 tl paprikapoeder, gerookt
  • 2 tl komijnpoeder
  • 65 g havermeel
  • zout en peper
  • fritruurolie

Voor de dip:

  • 300 g wortels
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl crispy chili-oil
  • 1 el (vegan) mayo en 1 el (plantaardige) yoghurt
  • 2 el gehakte verse koriander
  • zwart sesamzaad
  • sesamolie

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Laat de tofu goed uitlekken tussen 2 borden op flink wat keukenpapier of op een schone theedoek met een plank erop met daarop weer iets zwaars. Of als je hebt, in een picklepers. 
  2. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook en koriander fijn.
  3. Na een half uurtje kun je de tofu in een kom doen en mengen met alle andere ingrediënten (behalve de olie). Dit gaat het makkelijkst in een keukenmachine, maar kan ook met je handen. Zorg ervoor dat de tofu goed verkruimeld wordt.
  4. Vorm balletjes van het mengsel. 
  5. Bak ze in een laagje olie in een grote koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op wat keukenpapier. 

Voor de dip: 

  1. Schrob de wortels schoon, snij in stukken en kook in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af. Laat goed uitdampen en afkoelen
  2. Doe de gekookte wortel met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en pureer fijn. Roer de koriander erdoor en strooi wat sesamzaad erover.
  3. Maak af met een swirl geroosterde sesamolie.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen