Deze balletjes kun je eten als spicy snack, maar zijn ook lekker bij de hoofdmaaltijd of zelfs op een salade.
Ingrediënten
450 g tofu
1 kleine ui
2 tenen knoflook
25 g verse koriander
2 tl paprikapoeder, gerookt
2 tl komijnpoeder
65 g havermeel
zout en peper
fritruurolie
Voor de dip:
300 g wortels
1 tl komijnpoeder
2 tl crispy chili-oil
1 el (vegan) mayo en 1 el (plantaardige) yoghurt
2 el gehakte verse koriander
zwart sesamzaad
sesamolie
Porties
4 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
35 minuten
Bereiding
Laat de tofu goed uitlekken tussen 2 borden op flink wat keukenpapier of op een schone theedoek met een plank erop met daarop weer iets zwaars. Of als je hebt, in een picklepers.
Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook en koriander fijn.
Na een half uurtje kun je de tofu in een kom doen en mengen met alle andere ingrediënten (behalve de olie). Dit gaat het makkelijkst in een keukenmachine, maar kan ook met je handen. Zorg ervoor dat de tofu goed verkruimeld wordt.
Vorm balletjes van het mengsel.
Bak ze in een laagje olie in een grote koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
Voor de dip:
Schrob de wortels schoon, snij in stukken en kook in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af. Laat goed uitdampen en afkoelen
Doe de gekookte wortel met de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en pureer fijn. Roer de koriander erdoor en strooi wat sesamzaad erover.
Maak af met een swirl geroosterde sesamolie.
Porties
4 porties
Bereidingstijd
35 minuten
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
35 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.