Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Aardappel galette met brie

Dat je van zoiets simpels als aardappel, zoiets lekkers kunt maken....

Deze galette is ook goed met kant en klaar deeg te maken. Je kunt 'm als bijgerechtje in kleine punten snijden of wat grotere porties met een salade met peer en noten bijvoorbeeld.

  1. Aardappel galette met brie

Ingredienten voor het deeg

  • 275 g volkoren speltmeel
  • 50 g boekweitmeel
  • 1/2 tl zout
  • 125 g boter
  • 2 el verse of 1 el gedroogde oregano
  • 50 ml water

Ingredienten voor de vulling

  • 400 g aardappelen, gekookt in de schil, afgekoeld
  • 2 el crème fraîche
  • ½ tl nootmuskaat
  • 1 el tijmblaadjes
  • 2 gehakte knoflooktenen
  • 1 minibrie geit (150 g, Bastiaansen)
  • zout en peper naar smaak
  • 50 g boter
  • 2 rode uien, in ringen
  • (tijm)honing, naar smaak

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor het deeg door elkaar, dat kan met de hand of met een keukenmachine. Leg het tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Snij de aardappel in 2 mm dikke plakjes. Meng de plakjes met de crème fraîche, nootmuskaat, knoflook en tijm en wat zout naar smaak. Laat 10 minuten intrekken.
  4. Rol het deeg op een ingevet en met bakpapier beklede bakplaat heel dun uit tot een grote cirkel.
  5. Verdeel de aardappelplakjes er dakpansgewijs over. Leg er plakjes brie op. Maal er lekker veel peper over.
  6. Bak in het midden van de hete oven in 45 minuten goudbruin en krokant.
  7. Bak de uien in de boter goudbruin. Haal de galette uit de oven, leg de uien erop en drizzle er wat (tijm)honing over. 
  8. Eet er een groene salade bij.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

1 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen