Meest gezochte producten
Weleda
Yoghurt
Brood
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Chinese koolpakketjes met Oosterse paddenstoelen en linzen

Vul mooie grote bladeren van Chinese kool met een Oosters paddenstoelmengsel. Je kunt er, voor een stevigere maaltijd, ook nog zilvervliesrijst bij koken en wat komkommer gemengd met een el zoete chilisaus erbij serveren.

  1. Chinese koolpakketjes met Oosterse paddenstoelen en linzen

Ingrediënten

  • 8 Chinese koolbladeren
  • 250 g paddenstoelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 el miso
  • 250 g linzen uit blik of pot
  • 1 el tamari
  • 1 tl zeezout
  • vers gemalen peper
  • handje geroosterde walnoten

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

40 minuten

Bereiding

  1. Stoom de koolbladeren kort totdat ze soepel zijn. De bladeren moet je kunnen vouwen zonder dat ze breken (te hard) of scheuren (te zacht).
  2. Wrijf de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snij in dunne reepjes.
  3. Snij de uien fijn. Hak de knoflook fijn en fruit samen met de ui in olijfolie op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak tot het vocht eruit is en ze mooi goudbruin kleuren.
  4. Rasp de citroen. Rasp alleen het gele schilletje. Het witte velletje eronder is te bitter.
  5. Voeg de linzen, miso, peper, en citroenrasp toe aan de paddenstoelenmix. Meng alles even goed, omscheppend door en zet dan het vuur uit.
  6. Vul elk koolblad met een flinke lepel paddenstoelenvulling. Vouw het blad dicht. Begin met rollen bij het stengel gedeelte. Herhaal nog 7 keer.
  7. Prik het pakketje eventueel dicht met een cocktailprikkertje.

TIP: Maak er met rijst en een salade een volwaardige maaltijd van.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen