Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Gekruide aardappelpannenkoekjes

Makkelijke aardappelpannenkoekjes, maar heerlijk als snelle lunch of als bijgerecht. Ze vullen goed en zijn door de verse kruiden lekker op smaak.

  1. Gekruide aardappelpannenkoekjes

Ingrediënten

  • 200 g aardappelen
  • 60 g meel
  • 2 dl melk
  • 2 el room
  • 2 eieren
  • flinke snuf nootmuskaat
  • snufje zout naar smaak
  • 2 tl marjolein of een paar takjes fijngehakte peterselie of verse bieslook

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze goed gaar. 
  2. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en voeg al roerend de meel, melk en de overige ingrediënten toe.
  3. Roer er een mooi dik maar glad beslag van en laat dat even staan.
  4. Bak op een middelhoog vuur in een koekenpan in boter of olie kleine pannenkoekjes van dit beslag.
  5. Houd ze warm in een schaal boven een pan heet water of serveer direct.

Tip: Deze pannenkoekjes passen bij veel soorten groenten en vlees of vis.

Porties

4-6 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen