Een simpel gerecht uit de klassieke Franse keuken met warme, volle smaken. Heerlijk als bijgerecht bij wat groente en een stukje vis.
Ingrediënten
600 g vastkokende aardappels
250 ml (slag)room of soja of rijst cuisine
evt. nog wat melk
50 g boter
2 teentjes knoflook geperst
peper en zout
evt. geraspte kaas
Porties
6 porties
Bereidingstijd
1 uur (wachttijd)
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur en 15 minuten
Bereiding
Schil de aardappels en snij ze in superdunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline.
Leg de plakjes dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal die met de geperste knoflook is ingesmeerd.
Strooi op de laag aardappelschijfjes wat peper en zout en leg zo meerdere laagjes op elkaar tot de aardappelschijfjes op zijn.
Giet tenslotte de room erover zodat de schijfjes net niet onderstaan. Meng eventueel wat melk door de room.
Verdeel de boter in klontjes over de schaal en zet de schaal ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 175°C. Je kunt er ook nog wat geraspte kaas over strooien.
Serveer met gestoofde groente en een frisse salade met nootjes of kaas.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.