Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Gratin dauphinois

Een simpel gerecht uit de klassieke Franse keuken met warme, volle smaken. Heerlijk als bijgerecht bij wat groente en een stukje vis.

  1. Gratin dauphinois

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappels
  • 250 ml (slag)room of soja of rijst cuisine
  • evt. nog wat melk
  • 50 g boter
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • peper en zout
  • evt. geraspte kaas 

Porties

6 porties

Bereidingstijd

1 uur (wachttijd)

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snij ze in superdunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline.
  2. Leg de plakjes dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal die met de geperste knoflook is ingesmeerd.
  3. Strooi op de laag aardappelschijfjes wat peper en zout en leg zo meerdere laagjes op elkaar tot de aardappelschijfjes op zijn. 
  4. Giet tenslotte de room erover zodat de schijfjes net niet onderstaan. Meng eventueel wat melk door de room. 
  5. Verdeel de boter in klontjes over de schaal en zet de schaal ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 175°C. Je kunt er ook nog wat geraspte kaas over strooien.
  6. Serveer met gestoofde groente en een frisse salade met nootjes of kaas.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

1 uur (wachttijd)

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen