Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Zomerse andijviesalade

Een bitterzoete salade voor de liefhebbers! 

  1. Zomerse andijviesalade

Ingrediënten

  • 1/2 krop andijvie 
  • 1/2 paprika 
  • 1 grapefruit 
  • 2 el zonnebloempitten 
  • 1/2 el olie 
  • 1 el sojasaus 
  • 50 g geiten camembert of blauwe kaas 
  • dressing: 
  • citroensap 
  • (olijf) olie 
  • 1 tl (gedroogde) oregano

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Andijviekrop goed wassen, in hele dunne reepjes snijden en in een ruime schaal doen. 
  2. Dressing maken door ingrediënten goed door elkaar te mixen. 
  3. De ui fijn snijden en met de dressing door de andijviereepjes roeren. 
  4. Grapefruit overlangs halveren en de partjes eruit scheppen of snijden en door de andijvie mengen. 
  5. Kaas en paprika in kleine stukjes snijden en door de sla mengen. 
  6. Zonnebloempitten op laag vuurtje in koekenpan licht roosteren, dan scheutje olie toevoegen en met sojasaus heel even op een laagje vuurtje laten staan en de knapperige zonnebloempitten even af laten koelen. 
  7. Andijvie garneren met zonnebloempitten.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen