Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Groentequiche met andijvie en blauwe kaas

  1. Groentequiche met andijvie en blauwe kaas

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • een kleine krop andijvie
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 100 g blauwe kaas of geitenkaas
  • 1 tl tijm
  • zout en peper
  • olie om in te bakken en om mee in te vetten
  • evt 150 g cherry tomaatjes

Porties

6 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

55 minuten

Bereiding

  1. Ontdooi het bladerdeeg. 
  2. Verwarm de oven voor op 225 graden. 
  3. Vet een bakvorm in en bekleed deze met bladerdeeg. Naden goed aandrukken. 
  4. Was en snij de groenten. 
  5. Verhit een scheut olie. Voeg de groenten beetje bij beetje toe en laat ze al roerend slinken. Haal van het fornuis. 
  6. Roer de eieren, kaas en tijm door elkaar en voeg dit mengsel toe. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep het in de taartvorm en strijk het glad. 
  8. Evt tomaatjes wassen, kroontje verwijderen, over de quiche verdelen en half in de groenten drukken.
  9. Quiche in 30-35 min in de oven goudbruin bakken. 
  10. Lekker met nieuwe aardappels en een salade. De quiche smaakt koud ook lekker.

Variatie: dit gerecht kan ook met spinazie, snijbiet of raapstelen gemaakt worden.

Porties

6 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

55 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen