Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Traditionele Limburgse asperges

Klassieke asperges op z'n Limburgs.

  1. Traditionele Limburgse asperges

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges 
  • 100 g ham 
  • 2 eieren
  • bechamelsaus of gesmolten boter
  • versgeraspte nootmuskaat
  • zout en peper

Porties

2 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller. Begin even onder de top en haal de dunschiller van boven naar beneden. 
  2. Snij van de onderkant een stukje af. 
  3. Zet een pan met water en zout op. Kook de asperges in ruim water in ongeveer 20 min gaar. 
  4. Serveer ze met een plak ham, een hardgekookt ei (verkruimeld) en een witte bechamelsaus of gesmolten boter erover gegoten. 
  5. Maal er wat nootmuskaat over en eventueel wat zout en peper.

Variatie: Serveer de gekookte asperges met een kerriesaus.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

25 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen