Zomerzacht gekruid
100 g worteltjes
een kleine of een halve bloemkool
100 g sperziebonen
1/2 tl kurkumapoeder
1/2 rode paprika, in stukjes gesneden
125 ml volle yoghurt of yomio
2 el kokos
-
-
-
-
Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Maak de bloemkool schoon verdeel ze in roosjes. Haal de sperzieboontjes af en breek ze in stukjes. Doe de groenten in een ruime pan, voeg het kurkumapoeder en de paprika toe. Zet alles onder water, breng aan de kook en laat 15 min koken op middelhoog vuur (voeg indien nodig kokend water toe): de groenten moeten goed gaar zijn
Giet het water af, voeg de yoghurt toe en 1 el geraspte kokos. Meng alles zorgvuldig. Zet de pan opnieuw op het vuur en warm het gerecht 10 min op een heel zacht vuur weer op. Rooster de rest van de kokos in een droge koekenpan en versier hiermee de schotel. Dien dan onmiddellijk op. Serveer met rijst.