250 g bieten
2 el olijfolie
1/2 paprika, in reepjes gesneden of 1 tl paprikapoeder
peper en zout
1 laurierblaadje
2 el citroensap.
Dressing:
3 el olijfolie
2 el (appel)azijn
1/2 el. mosterd
2 sjalotjes, fijngesnipperd of 2 bosuitjes in ringen gesneden
2 augurken, in kleine stukjes gesneden
1 tl suiker of diksap
-
-
-
-
Schil de rauwe bieten en snijd ze in kleine blokjes. Bak ze 5 min met verse paprika of paprikapoeder in de olie en schep het mengsel enkele malen om. Voeg een klein beetje water, peper, laurier, citroensap en zout toe. Laat met het deksel op de pan het geheel ongeveer 15 min zacht smoren. Schep af en toe om en laat daarna afkoelen. Maak de dressing en meng die door de bietjes. Laat minimaal een kwartiertje intrekken voor het opdienen