Broccoli met kaassaus: altijd een succes! Lekker met pasta, gebakken aardappeltjes, rijst of een ander graan.
Ingrediënten
200 g broccoli
30 g boter
30 g tarwebloem of (volkoren) meel
1 tl mosterd
300 ml melk
75 g geraspte pittige kaas
3 el vers droog broodkruim
Porties
2 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Bereiding
Was de broccoli, snij het onderste plakje van de stronk, stelen schillen en in stukjes snijden. Verdeel de rest in roosjes en kook/stoom in weinig water samen met de stukjes in ca 8 min beetgaar. Uit laten lekken.
Kaassaus: boter smelten op laag vuur, meel en mosterd erdoor roeren en 1-2 min laten garen. Scheut voor scheut melk toevoegen en glad roeren. Saus aan de kook brengen, vuur laag draaien, de helft van de kaas erdoor roeren en nog 2-3 min laten sudderen.
Schep de broccoli in een ovenschaal, verdeel de saus erover, bestrooi met broodkruim en de rest van de kaas.
Bak het in ongeveer 10 min in een hete oven of grill goudbruin. Je kunt de broccoli ook zonder oven of grill te gebruiken meteen opdienen met de kaassaus erover.
Lekker met rijst of aardappelpuree en een bladsalade.
Porties
2 porties
Bereidingstijd
20 minuten
Voorbereidingstijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.