Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Broccoli met kaassaus

Broccoli met kaassaus: altijd een succes! Lekker met pasta, gebakken aardappeltjes, rijst of een ander graan.

  1. Broccoli met kaassaus

Ingrediënten

  • 200 g broccoli
  • 30 g boter 
  • 30 g tarwebloem of (volkoren) meel 
  • 1 tl mosterd 
  • 300 ml melk 
  • 75 g geraspte pittige kaas 
  • 3 el vers droog broodkruim

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Bereiding

  1. Was de broccoli, snij het onderste plakje van de stronk, stelen schillen en in stukjes snijden. Verdeel de rest in roosjes en kook/stoom in weinig water samen met de stukjes in ca 8 min beetgaar.  Uit laten lekken. 
  2. Kaassaus: boter smelten op laag vuur, meel en mosterd erdoor roeren en 1-2 min laten garen. Scheut voor scheut melk toevoegen en glad roeren. Saus aan de kook brengen, vuur laag draaien, de helft van de kaas erdoor roeren en nog 2-3 min laten sudderen. 
  3. Schep de broccoli in een ovenschaal, verdeel de saus erover, bestrooi met broodkruim en de rest van de kaas. 
  4. Bak het in ongeveer 10 min in een hete oven of grill goudbruin. Je kunt de broccoli ook zonder oven of grill te gebruiken meteen opdienen met de kaassaus erover. 
  5. Lekker met rijst of aardappelpuree en een bladsalade.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen