Was en wel de rozijnen in lauw water. Roer het zout door het meel. Klop een beslag van meel, eieren en melk. Voeg op het laatst het fijngesneden fruit met gember, kardemom en rozijnen toe. Als het beslag niet de gewenste dikte heeft voeg dan meer meel of melk toe. Bak van dit beslag pannenkoekjes in een hete koekenpan met een scheutje olie. Keer de pannenkoekjes voorzichtig om met een pannenkoekmes of voor de geoefende pannenkoekenbakkers, gooi ze met een mooie boog in de lucht en vang ze in de pan op. Eet ze met jam of honing.
Variatie zonder gember en kardemom:
Houd je niet van gember en typische kruiden dan kun je gerust de gember en kardemom weglaten. Eventueel kun je ook kaneel aan het beslag toevoegen.
Porties
-
Bereidingstijd
-
Voorbereidingstijd
-
Totale tijd
-
Log in om producten aan je favorieten toe te voegen
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.