Zuid-Indiase groenteschotel met kurkuma en kokos
Neem van de volgende groenten ten minste 3 soorten:
aardappel, aubergine, courgette, bloemkool, broccoli, doperwten, sperzieboontjes, wortel, paprika, pompoen
Verder hebt u nodig:
een kopje yoghurt of biogarde
mespuntje. geelwortelpoeder (koenjit)
1/2 tl gemalen komijn
gemalen (groene)peper
zout
2 el gemalen kokos
1 el kokosolie of kokosvet
-
-
-
-
Snijd de verschillende groenten in stukken van ongeveer 3 cm en kook ze met geelwortelpoeder in een bodempje water. Meng ondertussen door een kop yoghurt komijn, peper, zout, gemalen kokos. Als de groenten bijna gaar zijn en het water verdampt is, voeg dan het yoghurtmengsel toe en laat het ongeveer 3 min meekoken terwijl u goed blijft roeren en voeg er dan kokosolie bij. Lekker bij rijst.