Hartige kastanje puree voor bij spruitjes of rode kool.
250 g kastanjes
1 tl anijszaad
50 ml (haver)melk of 50 ml (haver)room
0.5 tl tijm
0.5 tl oregano
zout en peper naar smaak
Porties
4 porties
Bereidingstijd
1 uur
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
1 uur en 15 minuten
Kook de gepelde kastanjes met het anijszaad in een uur tot moes in water.
Giet het water af en pureer ze met een staafmixer of een roerzeef. Verwarm de (haver)melk met de tijm en de oregano en meng de puree met de melk, eventueel room of een klontje boter, tot een gladde massa.
Voeg peper en zout toe naar smaak. Heerlijk bij gestoofde kool of spruitjes.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.