Lekker herfstachtig ovenschoteltje
1/2 knolselderij
400 g aardappelen
2 uien
1 grote appel
peper en zout
200 g gekookte bruine linzen
1 beschuit
-
-
-
-
Schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook ze samen in een beetje water met zout totdat ze zacht zijn. Bak ondertussen de gesneden uien, meng ze met de gekookte linzen en kruid dit naar smaak. Schil de appels, snijd ze in schijfjes. Leg in een ingevette ovenschaal het linzen-ui-mengsel op de bodem. Bedek deze laag met schijfjes appel. Giet de aardappel- en knolselderijstukjes af, pureer ze samen en meng er peper, zout en evt andere kruiden door. Schep de puree op de appelschijfjes. Verkruimel beschuit over de puree en zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 200ºC. Variatie snel en gemakkelijk:
Meng de knolselderij-aardappelpuree met de in olie gebakken overige ingrediënten en serveer direct.